Έπιασαν ζευγάρι απατεώνων...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 08:40 Έπιασαν ζευγάρι απατεώνων...

Αυτό είναι το ζευγάρι που εξαπατούσε ηλικιωμένους με διάφορους τρόπους....

Είχαν χτυπήσει πρόσφατα τουλάχιστον τέσσερις φορές σε περιοχές της Χαλκίδας και η Εισαγγελία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους μήπως αναγνωριστούν και από άλλα θύματά τους.

Το πρωί της Τρίτης (13/2) ο 29χρονος μαζί με μια 45χρονη, προσέγγισαν μια 73χρονη έξω από το σπίτι της και με το πρόσχημα ότι είναι ο λογιστής του γιου της, προσπάθησαν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό για την πληρωμή παράβολου. Η ηλικιωμένη όμως αντιλήφθηκε την σε βάρος της απάτη και ειδοποίησε τον γιο της.

Ο 29χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ η 45χρονη κατάφερε να διαφύγει.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ο 29χρονος δρώντας είτε μόνος του, είτε με τη βοήθεια της 45χρονης ή μιας άλλης γυναίκας (που επίσης αναζητείται), προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, προκειμένου να καταφέρει να τους αποσπάσει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα (δείτε σχετικά).

Πρόκειται για τους:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σπυρίδων – Παναγιώτη του Ευθυμίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε την 16-04-1989 στην Αθήνα, κάτοικος Ζεφυρίου Αττικής

ΣΙΣΚΟΥ Ελένη του Ελευθερίου και της Δήμητρας, που γεννήθηκε την    06-12-1973, κάτοικος Μενιδίου Αττικής 

Έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για απάτες στη Φθιώτιδα και αλλού, ωστόσο κυκλοφορεί ελεύθερη. Τώρα την αναζητούν για να την συλλάβουν και πάλι...μέχρι να την αφήσουν ξανά ελεύθερη και να συνεχίσει τις απάτες.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας για το αδίκημα της απάτης ιδιαίτερης μεγάλης αξίας, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση θα υποβοηθήσει την πληρέστερη εξιχνίαση της ερευνώμενης υπόθεσης και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του ανωτέρω αδικήματος.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των παραπάνω ατόμων, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2221-0-37030 & 2221-0-37033 του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση