Σε ποια περιοχή της Στερεάς γίνεται επένδυση 150 εκατ. ευρώ?

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 09:14 Σε ποια περιοχή της Στερεάς γίνεται επένδυση 150 εκατ. ευρώ?

Επένδυση 150 εκατ. ευρώ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

H εισηγμένη ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ υπέγραψε σύμβαση με τη γερμανική SMS group GmbH για την προμήθεια ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill) για την παραγωγική της μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, «η παραγγελία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των 150 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για τη χρηματοδότησή της».

Να σημειωθεί ότι η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση υλοποίησης του πενταετούς πλάνου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου. Με το νέο θερμό έλαστρο tandem, το εύρος της θερμής έλασης θα κυμαίνεται από 1,8 mm έως 12,7 mm σε πάχος και μέχρι 2,6 m σε πλάτος, και θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη.

Η επένδυση επιτρέπει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να ενισχύσει την παρούσα θέση της στις αγορές προϊόντων αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, ενώ θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής.

Παράλληλα, υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλουμινίου και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, αλλά επίσης εισάγει και την τελευταίας αιχμής τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιώνειτο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Nα υπενθυμίσουμε ότι από το 2000 έως το 2015 οι δύο εταιρείες πριν τη συγχώνευσή τους είχαν υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 530 εκατ. ευρώ και αφορούσαν τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την επέκταση των γραμμών παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και τη δημιουργία κέντρων ερευνών. Ειδικότερα, η Χαλκόρ διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη και καλύπτει το 18% της αγοράς σε σωλήνες στην ήπειρό μας.

Η Ελβάλ διαθέτει το 33% σε ευρωπαϊκό επίπεδο των προϊόντων τροφίμων και το 22% στον κλάδο αυτών των προϊόντων που απευθύνονται στις κατασκευές. Η ζήτηση είναι αυξημένη στις θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές λόγω του περιορισμού του βάρους, όπως επίσης στα κτίρια και στην ενέργεια. Η Ελβάλ εδώ και περίπου τρία χρόνια έχει κατοχυρώσει μια πατέντα με την οποία έχει κατακτήσει όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για το βραβευμένο προϊόν Elval grain. Αποτελεί την απόλυτη καινοτομία στον χώρο αυτής της βιομηχανίας, μια εξαιρετικά «φίνα» και πρωτοπόρα κατασκευή φύλλου αλουμινίου πάχους 2,5 χιλιοστών, που πλέον έχει τοποθετηθεί στο 85% των φορτηγών και των κοντέινερ στην Ευρώπη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση