Κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 11:16 Κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Κινητοποιήσεις απέναντι στην ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική  εκπαίδευση.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητούν με επιστολή τους ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Βρεφονηπιοκόμων), προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα προκαλέσει σε χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους,  η ψήφιση νομοθετική διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική  εκπαίδευση.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, κλειστοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ενώ στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σημειώνει η ΚΕΔΕ, οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες. Θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία  1.600 δημοτικών δομών που λειτουργούν μέχρι σήμερα υποδειγματικά. Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους.

Οι συνέπειες της ψήφισης μιας τέτοιας διάταξης, στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών και στη λειτουργία των δημοτικών δομών θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς και θα δημιουργηθούν αδιέξοδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση