Μαθήματα Φιλοζωίας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Παγκρατίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 23:24 Μαθήματα Φιλοζωίας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Παγκρατίου

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας παρουσίασε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι Λαμίας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα της Π.Φ.Π.Ο. ''Άνθρωποι και Ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη''.

Την παρουσίαση έκαναν η Πρόεδρος του Φιλοζωικού, Έφη Γρίβα με την βοήθεια της Ρίτας Μητσικώστα βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν τις ανάγκες των ζώων, τις δυσκολίες διαβίωσης των αδέσποτων σκύλων και τα αίτια δημιουργία τους αλλά και τρόπους να τα προσεγγίζουν με ασφάλεια ώστε να διαχειρίζονται τον ενδεχόμενο φόβο που τους προξενεί η παρουσία τους. Στόχος, άνθρωποι και ζώα να συμβιώνουν αρμονικά.

Τέλος, καταδείχθηκαν τρόποι μείωσης των αδέσποτων που αποτελούν πλέον μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα ιδιαίτερα στη Λαμία.

«Έχοντας την πεποίθηση ότι η κοινωνική συνείδηση και η ευθύνη απέναντι στα ζώα ξεκινά από τις μικρές ηλικίες, ευελπιστούμε σε πρόσκληση και από άλλα σχολεία σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε μακροπρόθεσμα την  νοοτροπία εκείνη που αντιμετωπίζει τα ζώα σαν αντικείμενα και να καλλιεργήσουμε την αγάπη για κάθε έμβιο ον και την προσέγγισή τους σαν συναισθανόμενα όντα που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς αλλά πολύ λιγότερα μέσα για να τις ικανοποιήσουν. Ευχαριστούμε την διεύθυνση του 7ου Δημοτικού Σχολείου για την πρόσκληση και τους εκπαιδευτικούς του για την ευαισθησία που δείχνουν», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση