Γιατί παραιτήθηκε το Δ.Σ. της ΠΕΛ;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 10:29 Γιατί παραιτήθηκε το Δ.Σ. της ΠΕΛ;

Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: Ίδια γεύση με παραιτημένη Διοίκηση...

Στο ίδιο έργο θεατές ξαναβρισκόμαστε γα το θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να μην γίνει ούτε φέτος η 51η διοργάνωση.

Για σχεδόν 1,5 χρόνο η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει λύση για να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και έχουν να κάνουν με την αδυναμία κατάρτισης προϋπολογισμού, αλλά και με την μη ολοκλήρωση της έρευνας για τις «αμαρτωλές περιόδους» που την οδήγησαν στο οικονομικό αδιέξοδο.

Επιπλέον το πλιάτσικο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της βάζει απαγορευτικό σε ημίμετρα, καθώς θα πρέπει να υπάρξει γενναία χρηματική υποστήριξη για την επανεκκίνησή της.

Και μέσα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο ο αρμόδιος Υπουργός παίζει κρυφτούλι με τους τοπικούς φορείς, καθώς προφανώς θέλει να κρατήσει για λογαριασμό του την επιτυχία της επαναλειτουργίας της Έκθεσης.

Μετά και την τελευταία συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στο Υπουργείο - απόντος του Υπουργού - η λύση της ΑΜΚΕ (ΣΣ: Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας) που προτάθηκε δεν ικανοποίησε ούτε την παρούσα διοίκηση που από την Παρασκευή (16/2) τελεί πλέον υπό παραίτηση.

«Η πρόταση για ίδρυση ΑΜΚΕ είναι εξ αρχής καταδικασμένη να μην πετύχει αφού αποκλείει τη συμμετοχή των ΟΤΑ», ήταν το σχόλιο του Πρόεδρου της ΠΕΛ Λεωνίδα Κωστόπουλου, που από την περασμένη Παρασκευή αυτός και τα άλλα τρία διορισμένα από το Υπουργείο μέλη, τελούν υπό παραίτηση. «Δεν έχουμε σκοπό να σταθούμε εμπόδιο απέναντι σε καμία προσπάθεια που θα γίνει για τη λειτουργία της Έκθεσης, ωστόσο η λύση που θα δοθεί δεν μπορεί να είναι μόνο για φέτος και για αυτό πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη σοβαρότητα», σημειώνει ο κ. Κωστόπουλος.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις του ΔΣ της έκθεσης είναι συγκεκριμένες. Τουλάχιστον ένας ακόμη υπάλληλος για να λειτουργήσουν και δυνατότητα προϋπολογισμού ώστε να μπορούν να γίνουν ενέργειες και να υπογραφούν ακόμη και προγραμματικές συμβάσεις.

Στη συγκεκριμένη απόφαση της Διοίκησης της ΠΕΛ, συμπαρίστανται και τα άλλα τρία μέλη της που προέρχονται από τους φορείς που υποστηρίζουν το Νομικό Πρόσωπο, δηλαδή την Περιφέρεια, το Δήμο Λαμιέων και το Επιμελητήριο.

Η παραίτηση μπορεί να διαφαίνεται ως απλό μέσο πίεσης, φανερώνει ωστόσο ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για να ξαναμπεί ένας τέτοιος θεσμός στον ίσιο δρόμο και να διαμορφωθεί και πάλι σε πυλώνα ανάπτυξης και προβολής της τοπικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση