Αύριο στη Λαμία για το Πανεπιστήμιο Στερεάς ο Γιάννης Πανούσης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 11:24 Αύριο στη Λαμία για το Πανεπιστήμιο Στερεάς ο Γιάννης Πανούσης

Εισηγητής στο θέμα που θα απασχολήσει την 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 στις 11 το πρωί, είναι ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης, Γιάννης Πανούσης.

Ο κ. Πανούσης αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση των τοπικών φορέων να συνεισφέρει στην εκπόνηση μελέτης για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα παρουσιάσει τους κατευθυντήριους άξονες για την άρτια εκπόνηση ενός τέτοιου σχεδίου.

Ο πρώην Υπουργός στην πρόσφατη συνάντησή του στη Λαμία με το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και τον Πρύτανη του ΤΕΙ Στερεάς Πέτρο Λάμψα, είχε τονίσει την αδικία που υφίσταται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως η μοναδική χωρίς Πανεπιστήμιο στα διοικητικά της όρια.

Θυμίζουμε επίσης ότι στη συνάντηση που είχαν οι τοπικοί φορείς με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, φάνηκε ότι δεν υπάρχει στα σχέδια τους η ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς. Το οξύμωρο είναι ότι προσανατολίζονται στην «ενδυνάμωσή του» μέσω συγχώνευσης τμημάτων από ένα δυνατό Πανεπιστήμιο όπως αυτό της Θεσσαλίας. Επικαλέστηκε μάλιστα ακαδημαϊκά κριτήρια τα οποία καταρρίπτει πανηγυρικά η έκθεση με αριθμούς που παρουσιάζει το ΤΕΙ Στερεάς. Σε αυτή αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν πρέπει να συγκρίνονται δύο ιδρύματα το οποίο το ένα λειτουργεί με τριπλάσιο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων και επιστημονικό προσωπικό από το άλλο, αλλά εκπαιδεύουν τον ίδιο αριθμό φοιτητών! Δύο παιδιά που το ένα το ταΐζεις και το άλλο το αφήνεις νηστικό αλλά έχεις την απαίτηση να έχουν την ίδια ανάπτυξη

Προσαρμοσμένη αναζήτηση