Συνελήφθη ζευγάρι κλεφτών με πλούσια δράση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 15:32 Συνελήφθη ζευγάρι κλεφτών με πλούσια δράση

Αναζητείται ένας ακόμη 32χρονος με συμμετοχή σε κλοπές ηλεκτρονικών συσκευών.

Στην εξιχνίαση σωρεία κλοπών από μαγαζιά και σπίτια σε Κύμη, Κονίστρες και Βέλος Αλιβερίου, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Κύμης μετά τη σύλληψη ενός 59χρονου και μιας 36χρονης το πρωί της Τετάρτης (21/2) σε κοντινή περιοχή.

Στη δικογραφία εκτός της κατηγορίας των διακεκριμένων κλοπών περιλαμβάνεται και η παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς στις έρευνες βρέθηκαν στην κατοχή τους τέσσερα μαχαίρια και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς. Επίσης είναι αναμεμειγμένο και το όνομα ενός 32χρονου που εμφανίζεται να λαμβάνει μέρος στις δράσεις των συλληφθέντων.

Το ζευγάρι των κλεφτών κατηγορείται ότι μεταξύ 16 και 18 Φεβρουαρίου, είχαν διαπράξει δύο κλοπές από οικίες, δύο κλοπές από συνεργεία αυτοκινήτων και δίκυκλων μοτοσικλετών αντίστοιχα, μία κλοπή από κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη και οικιακό εξοπλισμό, καθώς και μία κλοπή από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές (φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ραδιοκασετόφωνα αυτοκινήτων, κινητά τηλέφωνα, συσκευές tablet, τηλεόραση κ.λ.π.), διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, εργαλεία, χρήματα, έγγραφα και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα (33.000) ευρώ.

Σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς πληθώρα από τα ανωτέρω προϊόντα κλοπών, μέρος των οποίων έχει αποδοθεί στους νόμιμους κατόχους τους.

Επιπλέον κατασχέθηκαν όπως σημειώσαμε, τρία μαχαίρια, ένα κουζινομάχαιρο και ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των κατηγορουμένων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση