Βάσω Λέβα: Στις άμεσες προτεραιότητές μας η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2015 15:37 Βάσω Λέβα: Στις άμεσες προτεραιότητές μας η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄

Η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, επισκέφθηκε για άλλη μια φορά φορά τις φυλακές Δομοκού και είχε ενημέρωση από πρώτο χέρι για τις συνθήκες, τόσο από την Δ/νση και το προσωπικό των φυλακών, όσο και από τους ίδιους τους κρατούμενους.

Μάλιστα συναντήθηκε και με τους απεργούς πείνας, που κρατούνται για θέματα τρομοκρατίας, στις φυλακές Δομοκού.

Διαβάστε τη δήλωσή της για το σωφρονιστικό σύστημα.

«Η αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος καθώς και της απονομής δικαιοσύνης αποτελούν προϋπόθεση για δημοκρατία, ευνομία και κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις επιδιώκει την αναδιάρθρωση και αναμόρφωση του σωφρονιστικού συστήματος προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων και των εργαζομένων.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αποτέλεσμα της εως τώρα εφαρμοζόμενης πολιτικής, είναι κατασταλτική, αδιαφανής με εμφανή τα σημάδια της διαπλοκής και της διαφθοράς και θα αντιμετωπιστεί συνολικά με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προκύψουν μετά από διαβούλευση με τις όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ώστε να διασφαλίζονται τα δικαιώματα τόσο των κρατουμένων όσο και των εργαζομένων προς όφελος της κοινωνίας και της δημοκρατίας.

Η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων και των εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων, των εξωτερικών φρουρών και των αστυνομικών είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας. Στο πλαίσιο αυτό η επαφή μας με τα σωφρονιστικά καταστήματα θα είναι συνεχής.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση