Πανεπιστήμιο με τρεις Σχολές και έξι Τμήματα προτείνει ο Πανούσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 17:39 Πανεπιστήμιο με τρεις Σχολές και έξι Τμήματα προτείνει ο Πανούσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Τι έχει στα σχέδια του ο πρώην υπουργός για το Πανεπιστήμιο Στερεάς – Τι λένε Μπακογιάννης και Δήμαρχοι Στερεάς.

Το σχέδιο του για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, παρουσίασε την Τρίτη (27/2) το πρωί στους εκπρόσωπους της Αυτοδιοίκησης ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης, Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης της ΠΕΔ.

Όπως θα ακούσετε και στο Βίντεο που ακολουθεί η εισήγησή του περιλαμβάνει Σχολές και Τμήματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, συνδυάζοντάς τα με την ιστορία και την εν γένει φυσιογνωμία του τόπου, υποστηριζόμενα από Ινστιτούτα και καλοκαιρινά τμήματα.

Υπογράμμισε όμως ότι η τελική πρόταση θα αναδιαμορφωθεί από τις δύο ομάδες εργασίας που θα συγκροτηθούν, η μία με ευθύνη της ΠΕΔ με ανθρώπους που θα υποδείξουν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και η άλλη με αναγνωρισμένους επιστήμονες που κατ΄ ουσία θα πιστοποιήσουν την ορθότητα και την πληρότητα της πρότασης.

Την άποψη του «για τα αυτονόητα» επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, τόσο στη συνεδρίαση της ΠΕΔ όπου συμμετείχε, όσο και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια αμέσως μετά, παρουσία και του πρώην υπουργού.

Τα μέλη του συμβουλίου που αποτελείται από επιστήμονες, καθηγητές και εκπροσώπους τοπικών φορέων, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την πλήρη λειτουργία τμημάτων ανώτατης εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση και η περαιτέρω τεκμηρίωση των προτάσεων της Περιφέρειας για την κάλυψη των αναγκών για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Μπακογιάννη για το Πανεπιστήμιο Στερεάς:

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση της ΠΕΔ όπου συμμετείχαν όλοι οι Δήμαρχοι και τα μέλη της εκφράζοντας τις απόψεις τους και διατυπώνοντας ερωτήματα σχετικά με την εισήγηση του κ. Πανούση:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση