Επενδύει στη γεωθερμία η Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 08:58 Επενδύει στη γεωθερμία η Φθιώτιδα

Υποστηρίζοντας το δίπτυχο, οικονομία αλλά και ανάπτυξη, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπέγραψε σήμερα προγραμματική σύμβαση με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), για την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας της Φθιώτιδας.

 Η σύμβαση, που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ευθύμιο Καραΐσκο, προβλέπει μία δέσμη ενεργειών που εκτός των πιθανών επενδύσεων, περιλαμβάνει επίσης την εξοικονόμηση πόρων.

Επιγραμματικά η σύμβαση προβλέπει:

1. Περιγραφή και αξιολόγηση του γεωθερμικού δυναμικού της Περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας.

2. Δυνατότητες εκμίσθωσης και αξιοποίησης του γεωθερμικού δυναμικού σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

3. Τεχνικοοικονομική μελέτη σκοπιμότητας δυνατών επενδύσεων.

Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να αλλάξει τελείως την οικονομική φυσιογνωμία της περιοχής, γιατί η Γεωθερμία μπορεί να αξιοποιηθεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της μεταξύ άλλων εφαρμογών, στην ανάπτυξη θερμοκηπιακής Γεωργίας, στην τηλεθέρμανση οικισμών και αλλού, δίνοντας τεράστιες προοπτικές στην συνολικότερη ανάπτυξη της περιοχής και δημιουργώντας φτηνές ανανεώσιμες ενεργειακές λύσεις σε πολλές μορφές επενδύσεων, συμβάλλοντας ακόμη, μέσα από την τηλεθέρμανση, και στη μείωση του κόστους ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία βρέθηκαν για τις υπογραφές ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασίλης Τσολακίδης και ο Γεν. Διευθυντής Βασίλης Κίλιας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση