Φθιώτιδα: Οδηγούσε ανάποδα για 175 χλμ - Νεκρός ο οδηγός - Συγκλονιστικές εικόνες και ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 22:20 Φθιώτιδα: Οδηγούσε ανάποδα για 175 χλμ - Νεκρός ο οδηγός - Συγκλονιστικές εικόνες και ΒΙΝΤΕΟ

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της κινηματογραφικής καταδίωξης - Η αγωνία των αστυνομικών να μην προκαλέσει δυστύχημα και ο τραγικός επίλογος - Δείτε στη συνέχεια ποιος ήταν ο οδηγός που οδηγούσε ανάποδα και τελικά έχασε τη ζωή του, όταν εμβόλισε τα περιπολικά.

Ένα απίστευτο περιστατικό που παραπέμπει σε σκηνές από ταινία, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (5/3) στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από το Βελεστίνο μέχρι και τα διόδια της Τραγάνας.

Δείτε βίντεο από το σημείο, που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, όπου στήθηκε το μπλόκο και ο οδηγός έπεσε πάνω στα περιπολικά. 

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό

Ένα λευκό ΙΧ μάρκας Opel Astra είχε μπει ανάποδα στον κόμβο Βελεστίνου και οδηγούσε προς Αθήνα στο ρεύμα που εξυπηρετεί όσα οχήματα πηγαίνουν Θεσσαλονίκη!

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων Μαγνησίας για να σταματήσει την τρελή πορεία του οχήματος που είχε Λαρισαϊκές πινακίδες. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του δε συμμορφωνόταν σε καμία υπόδειξη, ενώ και οι πληροφορίες για την ταυτότητα του οδηγού παρέπεμπαν σε άτομο που είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Το λευκό ΙΧ κινούμενο με υπερβολική ταχύτητα και πάντα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πέρασε σπάζοντας τις μπάρες στα διόδια Πελασγίας, Μαυρομαντήλας και Αγίας Τριάδας πριν «καρφωθεί» πάνω στο μπλόκο που είχαν στήσει περιπολικά συνεπικουρούμενα από τρια φορτηγά στα διόδια Τραγάνας.

Συνολικά το λευκό Opel διένυσε 175 χιλιόμετρα ανάποδα στο διεθνή και ότι δεν είχε μετωπική σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο οφείλεται στην μεγάλη κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, που φρόντισε να κλείσει όλες τις εισόδους για όσους είχαν σκοπό να ταξιδεύσουν προς Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα περιπολικά της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας και όλων των διαθέσιμων υπηρεσιών, είχαν κινητοποιηθεί προσπαθώντας να πείσουν τον οδηγό να σταματήσει χωρίς να χρησιμοποιηθεί βία και φυσικά όπλα. Ως απάντηση ο οδηγός του Opel απάντησε πετώντας τους ότι είχε μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ τουλάχιστον 10 φορές επιχείρησε να τους εμβολίσει όταν τον πλησίαζαν!

Κάποια στιγμή στις Θερμοπύλες σταμάτησε και ενώ πίστεψαν ότι θα κατέβαινε από το αμάξι, όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν πάτησε γκάζι και συνέχισε την τρελή του πορεία.

Τελικά ο επίλογος δόθηκε στα διόδια της Τραγάνας όπου στήθηκε το μπλόκο και ενώ τα περιπολικά που τον καταδίωκαν του έδωσαν μέτρα μήπως και την τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη και σταματήσει.

Δυστυχώς δε σταμάτησε και καρφώθηκε με δύναμη πάνω στα περιπολικά. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός νταλίκας που δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ ο οδηγός του ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός κι όπως διαπιστώθηκε οδηγούσε γυμνός από τη μέση και κάτω.

Ποιος ήταν ο οδηγός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport πρόκειται για 49χρονο, κάτοικο Σταυρού Φαρσάλων, που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε εκδηλώσει και πάλι δυσάρεστα συμπτώματα, δείγμα ότι και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το αυτοκίνητο ήταν της οικογένειας και είναι άγνωστο τι προσπαθούσε να κάνει με τη φυγή του προς Αθήνα.

Είναι πάντως θαύμα που δεν είχαμε κι άλλα θύματα ή τραυματισμούς από μια τέτοια ξέφρενη και χωρίς λογική πορεία μέσα σε ένα πολυσύχναστο δίκτυο ταχείας κυκλοφορίας.

Αξίζει να τονίσουμε την ψυχραιμία των αστυνομικών, οι οποίοι πολλές φορές έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να σταματήσουν το αυτοκίνητο και να σώσουν έτσι άλλες ζωές ανυποψίαστων οδηγών και επιβατών. Το συντονισμό της όλης επιχείρησης είχε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Αστέριος Μαντζιώκας.

Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο του συμβάντος...

Διαβάστε επίσης: Φωτορεπορτάζ από την τρελή καταδίωξη στην εθνική οδό

Λαμία: Εμβόλισε περιπολικά μετά από τρελή καταδίωξη - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση