Πρώτη επίσκεψη του ΤΑΙΠΕΔ στις Ιαματικές της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 09:53 Πρώτη επίσκεψη του ΤΑΙΠΕΔ στις Ιαματικές της Φθιώτιδας

Σε συνέχεια της ημερίδας που διοργάνωσε το Enterprise Greece και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ και της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, για τις ιαματικές πηγές, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος είχε συναντήσεις στη Φθιώτιδα, με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και τον Δήμαρχο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Γιάννη Συκιώτη.

Η εντύπωση του κ. Ξενόφου από τις εγκαταστάσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης ήταν άριστες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο αν και εξέφρασε την λύπη του για την απαξίωση και την εγκατάλειψη των υποδομών του δημοσίου, η οποία όπως είπε μπορεί να αναστραφεί μόνο μέσα από την επιτυχή αξιοποίησή τους.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ξεναγήθηκε στα τρία ακίνητα που έχει στην κατοχή του το Ταμείο στην περιοχή και ειδικότερα, στο ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα, στους χώρους του camping στον Κονιαβίτη και στο ακίνητο των Θερμοπυλών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Εκτελεστικού Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ με τους τοπικούς φορείς, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, συμφωνήθηκε ο συντονισμός ενεργειών προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στις ιαματικές πηγές του λεγόμενου «cluster της Φθιώτιδας» (Καμένα Βούρλα, Κονιαβίτης, Θερμοπύλες) και να ωριμάσουν οι συνθήκες για την αξιοποίησή τους.

Ο κ. Ξενόφος περιέγραψε την στρατηγική ανάπτυξης των 7 ακινήτων που περιλαμβάνουν ιαματικές πηγές και τα οποία περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ (Κύθνος, Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, Θερμοπύλες, Κονιαβίτης, Αιδηψός, Υπάτη και Πλατύστομο), σημειώνοντας ότι έως το τέλος Μαρτίου θα εκκινήσει η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την Κύθνο. Επόμενο βήμα, τα ακίνητα στην Φθιώτιδα, με στόχο να ξεκινήσει ο διαγωνισμός μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Σημειώνεται ότι οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται στην διαδικασία ενημέρωσης (pre marketing) πιθανών επενδυτών προκειμένου να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον τους και να καταγράψουν τις εναλλακτικές επιλογές αξιοποίησης.

Ο κ. Ξενόφος επισήμανε ότι «αναπτύσσεται μια σημαντική δυναμική για τις ιαματικές πηγές στην Ελλάδα, οι προοπτικές είναι μεγάλες και οι συνθήκες έχουν ωριμάσει ώστε να κάνουμε το επόμενο βήμα, που είναι η αξιοποίησή τους. Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στη χώρα μας, απολαμβάνοντας σημαντικά  οφέλη, όπως είναι η προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων, η αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και η αύξηση της απασχόλησης».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση