Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής καταγγέλλουν το Υπουργείο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 18:54 Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής καταγγέλλουν το Υπουργείο

Σκληρή ανακοίνωση από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, με αφορμή την τοποθέτηση σε θέση προϊσταμένου των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα στην Δ/νση Φυσικής Αγωγής και στο Τμήμα Α ́ (Προγραμμάτων, Δράσεων Φυσικής Αγωγής και Σχολικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Γυμναστηρίων) τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 70 (Δασκάλων) και στο Τμήμα Β ́( Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Αγώνων) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 05 (Γαλλικής Φιλολογίας), απόφαση που θεωρούν τουλάχιστον προσβλητική.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μια σειρά από πράξεις του ΥΠΠΕΘ που σύμφωνα με τους ίδιους υποβαθμίζουν τον κλάδο. Ειδικότερα:

  • Μειώνει τις ώρες Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
  • Είναι ο μόνος κλάδος στην εκπαίδευση που δεν διαθέτει δεύτερη ανάθεση μαθημάτων
  • Καταργεί με τον καινούργιο νόμο ειδικής Αγωγής τη θέση Γυμναστών στα ΚΕΔΔΥ
  • Ανέθεσε το αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και σε δασκάλους ενώ η διδασκαλία, η προπόνηση και η διοίκηση στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό πρέπει να ασκείται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό,» (άρθρο 4, Διεθνής Καταστατικός Χάρτης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, UNESCO, 1978).
  • Καθυστέρησε χωρίς λόγο την τοποθέτηση Προϊσταμένου στην Δ/νση Φυσικής Αγωγής
  • Άργησε να στελεχώσει τις ομάδες Φυσικής Αγωγής των ΔΔΕ.
  • Φάνηκε η αδιαφορία για ακόμη μία χρονιά για τη σημασία της αξίας του Σχολικού Αθλητισμού, με τους αγώνες των σχολικών πρωταθλημάτων των Λυκείων και κυρίως τους αγώνες χειροσφαίρισης που διοργανώθηκαν «εν μία νυκτί» με παιδιά και γονείς να τρέχουν για διαβατήρια τελευταία στιγμή που μπορεί και να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν!
  • Τοποθέτησε προϊσταμένους των τμημάτων Φυσικής Αγωγής άλλων Ειδικοτήτων!!!.

Με αφορμή και την τελευταία ενέργεια θέτουν το ερώτημα: «δεν υπήρχε κύριε Υπουργέ κανείς εκπαιδευτικός ΠΕ 11, ικανός να στελεχώσει ως προϊστάμενος τα αντίστοιχα τμήματα της Δ/νσης Φυσικής Αγωγής;» και απαντάνε στο παραπάνω ερώτημα αφήνοντας καρφιά και ενημερώνοντας ότι θα λάβουν μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 14 Μαρτίου:

«Σας διαβεβαιώνουμε λοιπόν πως οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής είναι πολύ καλά καταρτισμένοι, διαθέτουν εμπειρία πολλών χρόνων στην αυλή του σχολείου, στην διοργάνωση αγώνων-ακόμη και την τελευταία στιγμή- έχουν την ικανότητά να διοικούν σχολικές μονάδες ή άλλες διευθυντικές θέσεις, προοδεύουν και ζητούν επιμόρφωση μέσα από προγράμματα του Ι.Ε.Π., με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Αυτούς αμφισβητείται κύριε Υπουργέ με τις προσβλητικές σας τοποθετήσεις. Βέβαια μπορεί να μην διαθέτουν το πιο σημαντικό προσόν στην χώρα μας, χώρα της αξιοκρατίας- αυτό που διαχωρίζει εμάς από τους υμετέρους σας!

Δεν αμφισβητούμε την Επιστημονικότητα κανενός. Θεωρούμε ότι ο καθένας μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στον ΚΛΑΔΟ του. Καταγγέλλουμε και ζητούμε δικαίωση με την επιστροφή όλων όσων χάσαμε από ένα Υπουργείο Παιδείας που τάχθηκε εδώ και χρόνια απέναντι από την Φυσική Αγωγή. Συντασσόμαστε πλήρως με τις ανακοινώσεις της ΠΕΠΦΑ, ΠΕΝΕΛΦΑ, ΠΕΠΦΑ Λάρισας και την ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας και θα συμμετέχουμε στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής την Τετάρτη 14-03-2018 στην Αθήνα.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση