Λαμία: Ξεκινούν οι συνδέσεις Φυσικού Αερίου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 11:41 Λαμία: Ξεκινούν οι συνδέσεις Φυσικού Αερίου

Πως κατανέμονται τα 326,25 χιλιόμετρα δικτύου που περιλαμβάνει η επέκταση του στη Στερεά...

Περισσότερες από 1.200 αιτήσεις για συνδέσεις Φυσικού Αερίου, έχουν γίνει σε Λαμία, Χαλκίδα και Σέρρες, σύμφωνα με το επίσημο δίκτυο της ΔΕΔΑ ΑΕ θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΠΑ ΑΕ, που  είναι ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου σε όλη την Ελλάδα, πλην των Περιφερειών Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης.

Η Στερεά Ελλάδα μαζί με τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζει ωριμότητα για την άμεση σύνδεση παροχών, μέσω του πιλοτικού project της ΔΕΔΑ που αφορά στην ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου, αλλά και για τις διαδικασίες ανάπτυξης του δικτύου μέσω της ένταξης των έργων στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Οι υπογραφές μάλιστα για τη Στερεά θυμίζουμε έπεσαν στις 23 Νοεμβρίου και αφορούν 326,25 χιλιόμετρα δικτύου σε Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα, Άμφισσα και Καρπενήσι.

Ο αναλυτικός πίνακας έχει ως εξής:

Ανάλογες αποφάσεις περιμένουν και οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας,

Η χρηματοδότηση των έργων επίσης έχει εξασφαλισθεί μέσω της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ που υπεγράφη αρχές Μαρτίου, αλλά και από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ.

Η κατασκευή των δικτύων διανομής αερίου των παραπάνω περιοχών αφορά  την εγκατάσταση 1.215 χλμ. Δικτύων Φυσικού Αερίου μέσα από τα οποία θα διέρχονται ετησίως 6,2 TWh σε χρονικό ορίζοντα εικοσαετίας, εξυπηρετώντας τις ανάγκες 124.000 κτηρίων.

Θυμηθείτε τέλος τις περιοχές τςη Λαμίας όπου περνάει το υπάρχον δίκτυο και θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο οι πρώτες συνδέσεις:

Λεωφόρος Καλυβίων, Αβέρωφ, Μακροπούλου, Υψηλάντου, Παπασιοπούλου, Αγίας Παρασκευής, Λευκαδίτη, Παπαγεωργίου, Β. Καψάλη, Ερυθρού Σταυρού, Καραϊσκάκη, Όθωνος, Παπαποστόλου (μέχρι τη ΔΕΥΑΛ), Μυρμιδόνων, Θερμοπυλών, Μήδειας, Αγράφων, Αθηνών, Λεωνίδου, Κύπρου, Αμφικτυόνων, Ναυπάκτου και Μάνου Κατράκη.

.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση