«Έχω κάνει πέντε φόνους…» Έκανε πλάκα και το πλήρωσε ακριβά!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 13:40 «Έχω κάνει πέντε φόνους…» Έκανε πλάκα και το πλήρωσε ακριβά!

Ήθελε να το παίξει serial killer και έστειλε μήνυμα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Ο φαρσέρ μάλιστα είχε κατεβεί υποψήφιος στις εκλογές για το δήμο Βόλου…

«Έχω κάνει πέντε φόνους, θέλω να τους ομολογήσω…», φέρεται να δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου στην Αστυνομία ένας άνεργος Βολιώτης και το πρωί της Πέμπτης (15/3) το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου παραπέμφθηκε, του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών. Πρόκειται για υποψήφιο δημοτικών εκλογών που δεν εκλέχθηκε, ενώ διατυμπάνιζε ότι θα ηγηθεί συνδυασμού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Βόλου.

Την Τετάρτη (14/3) στις 12.10’ το μεσημέρι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έλαβε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από έναν 43χρονο Βολιώτη, που έχει κατά καιρούς ασχοληθεί και με τα κοινά… «Έχω κάνει πέντε φόνους, θέλω να τους ομολογήσω και να παραδοθώ. Τι πρέπει να κάνω», φέρεται να δήλωσε ηλεκτρονικά στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο άνεργος και άγαμος Βολιώτης. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε αμέσως ηλεκτρονικά από τον 43χρονο, να την ενημερώσει, που βρίσκεται και αυτός ανταπάντησε «στον Βόλο», δίνοντας και τη διεύθυνση του σπιτιού του. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έσπευσαν προχθές στις 4 το απόγευμα και συνέλαβαν στο σπίτι του τον 43χρονο, που φέρεται να είναι πολύ καλός γνώστης των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια «ματσέτες» μήκους 30 και 42 εκατοστών. Ανακρινόμενος ο 43χρονος φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε κάνει φόνους, ότι το σκεπτόταν (ΣΣ τον φόνο) και ότι ήθελε να εξακριβώσει την ταχύτητα αντίδρασης των αστυνομικών και δικαστικών αρχών…

Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ψευδή αναφορά στην Αρχή και παράνομη κατοχή μαχαιριού. Χθες το πρωί παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου και στο Αυτόφωρο, που του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών, χρηματική ποινή 600 ευρώ, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Παράλληλα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κινήθηκε η διαδικασία ψυχιατρικής του εξέτασης, προκειμένου να δειχθεί, αν χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο 43χρονος δήλωσε ότι βρίσκεται σε δεινή θέση, γιατί έχει διαφορές αστικού τύπου με έναν άλλον, καθώς και ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στο μάτι του και έχει νοσηλευτεί γι’ αυτό τον λόγο σε νοσοκομείο. Για τα μαχαίρια είπε πως τα κατέχει νόμιμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 225 του Ποινικού Κώδικα η ψευδής έκθεση ενώπιον αρχής, τελείται, από οποιονδήποτε, που με έκθεση, ή αναφορά, προς την αρχή, ή εντεταλμένο όργανό της, σε γνώση του, δηλώνει, ή ανακοινώνει, ψευδή πράγματα, ή αρνείται, ή αποκρύπτει αληθή, αδιάφορα αν αυτό γίνεται με όρκο ή χωρίς όρκο, όταν η αρχή έχει αρμοδιότητα να ελέγξει αυτεπαγγέλτως την αλήθεια της γενομένης προς αυτήν ανακοίνωσης. Για τη θεμελίωση του εγκλήματος της ψευδούς έκθεσης ενώπιον αρχής απαιτείται ο υπαίτιος να αναφέρεται ενώπιον αρχής, ή εντεταλμένου οργάνου της, τα πραγματικά περιστατικά τα οποία κατέθεσε, ή ανακοίνωσε, να είναι ψευδή, ή να αρνήθηκε την αλήθεια, ή να απέκρυψε την αλήθεια και να υφίσταται άμεσος δόλος του, που συνίσταται στη γνώση του, ότι αυτά που εξέθεσε, είναι ψευδή, ή ότι έχει γνώση των αληθινών, αλλά σκοπίμως τα αποκρύπτει, ή αρνείται να τα καταθέσει, ή να τα αποκαλύψει (ΑΠ 1217/2016). Ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, ή με χρηματική ποινή.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση