Δείτε τα αρχαία που βρέθηκαν σε σπίτι 43χρονου (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 07:35 Δείτε τα αρχαία που βρέθηκαν σε σπίτι 43χρονου (ΦΩΤΟ)

Κατασχέθηκαν (3) αμφορείς, (1) αμφορίσκος και (1) ακέραια φιάλη χωρίς λαβές - Αναμένεται η εκτίμηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την αξία τους.

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (15-03-2018) στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, 43χρονος Έλληνας, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην σπίτι του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ακέραιος οξυπύθμενος αμφορέας, ύψους  105  εκατοστών και διαμέτρου  33  εκατοστών, ο οποίος εκτιμάται Ρωμαϊκής εποχής.

• ακέραιος οξυπύθμενος αμφορέας, ύψους  84  εκατοστών και διαμέτρου  34  εκατοστών, ο οποίος εκτιμάται Ελληνιστικής εποχής.

• οξυπύθμενος αμφορέας, ελλιπής κατά τμήμα του λαιμού και του στομίου, ύψους  80  εκατοστών και διαμέτρου  34  εκατοστών, ο οποίος εκτιμάται Ρωμαϊκής εποχής.

• ακέραιος αμφορίσκος με ηθμό εσωτερικά, ύψους  23,5  εκατοστών και διαμέτρου  20  εκατοστών, ο οποίος εκτιμάται Ρωμαϊκής εποχής.

• ακέραια φιάλη χωρίς λαβές, ύψους  21,5  εκατοστών και διαμέτρου  19  εκατοστών, η οποία εκτιμάται Ρωμαϊκής εποχής.

Όλα τα αντικείμενα θα σταλούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ευβοίας για την εκτίμησή τους.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που περιλαμβάνει την κατηγορία της παράβασης νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση