ΚΕΥΠ: Τι γίνεται με την 2018 Β’ ΕΣΣΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018 08:12 ΚΕΥΠ: Τι γίνεται με την 2018 Β’ ΕΣΣΟ

Πόσα άτομα παρουσιάστηκαν στα στρατόπεδα της Στερεάς Ελλάδας.

Εβδομάδα κατάταξης αυτή που ολοκληρώνεται στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, με περισσότερα από 500 άτομα να παρουσιάζονται με προορισμό τις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.).

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς, πλέον από τη 2018 Β’ Εκπαιδευτική Σειρά Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ), τα Κέντρα λειτουργούν ως ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής Οπλιτών), ανάμεσά τους το ΚΕΥΠ (ή αλλιώς Στρατόπεδο ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΣΧΗ ΚΩΝ. ΤΣΑΚΑΛΟΥ) και το Στρατόπεδο ΥΠΤΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ στη Θήβα.

Σε αυτή τη φάση οι νεοσύλλεκτοι που προέρχονται από διάφορα Σώματα και Όπλα προορίζονται όπως σημειώσαμε για την Κύπρο, αν και αυτό τελικά θα εξαρτηθεί κι από τους κοινωνικούς και οικογενειακούς παράγοντες που συντρέχουν ξεχωριστά για κάθε ένα οπλίτη που παρουσιάζεται.

Η 2018 Β’ ΕΣΣΟ, θα παραμείνει στη Λαμία μέχρι τις 30 Μαρτίου ημέρα ορκωμοσίας τους όπως μας ανακοινώθηκε επίσημα από το 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΚΕΥΠ:

«Σας ενημερώνουμε ότι, στις 30 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 θα λάβει χώρα η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2018 Β΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών, στο Στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ» στην πόλη της ΛΑΜΙΑΣ».

Αυτό σημαίνει ότι οι νεοσύλλεκτοι θα παραμείνουν μόνο για τρεις εβδομάδες στη Λαμία, αντί τεσσάρων που ίσχυε μέχρι τώρα και γνωρίζαμε ότι θα συνέβαινε και με τους ΕΛΔΥΚάριους. Η λεπτομέρεια βέβαια είναι ότι η εβδομάδα που «λείπει» αντιστοιχεί στην άδεια του Πάσχα, κάτι που συνέβαινε συχνά και με το προηγούμενο καθεστώς κατάταξης ακόμη και για τα Χριστούγεννα.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι πλέον οι νεοσύλλεκτοι θα έχουν δικαίωμα εξόδου στα δύο Σαββατοκύριακα που τους αντιστοιχούν, παρά το γεγονός ότι δε θα έχουν ορκιστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην τελετή ορκωμοσίας της 30ης Μαρτίου θα βρίσκονται περίπου 440 άτομα (υπήρξαν αναβολές), ενώ στη Θήβα οι νεοσύλλεκτοι ΕΛΔΥΚάριοι που παρουσιαστήκαν ήταν 750. Στη Βοιωτική πόλη όμως είχαμε και 500 περίπου άτομα που προέρχονται από αναβολή και ανεβάζουν σημαντικά την αρχική δύναμη του στρατοπέδου.

Στο διάστημα τέλος που μεσολαβεί μεταξύ των σειρών κατάταξης τα Κέντρα ή καλύτερα τα ΣΥΠΟ θα λειτουργούν με τις οργανικές τους δυνάμεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση