Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτάστηκε στο ΚΔΑΠ Λαμίας η «Ημέρα Λογοθεραπείας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 22:34 Γιορτάστηκε στο ΚΔΑΠ Λαμίας η «Ημέρα Λογοθεραπείας»

Μια ξεχωριστή εκδήλωση φιλοξένησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαμιέων, την Κυριακή 18 Μαρτίου, με θέμα «Η Λογοθεραπεία στην προσχολική και σχολική ηλικία» και ο ρόλος του λογοθεραπευτή στη βελτίωση της επικοινωνίας σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές λόγου και ομιλίας.

Η εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Λογοθεραπείας που θεσπίστηκε από το Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.) και εορτάζεται στις 11 Μαΐου.

Πραγματοποιήθηκαν σύντομες αξιολογήσεις σε μικρά παιδιά από εθελοντές λογοθεραπευτές μέλη του ΣΕΛΛΕ και δόθηκαν οδηγίες στους γονείς.

Καθ όλη τη διάρκεια της δράσης το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ενημερωτικό βίντεο για την επιστήμη της λογοθεραπείας, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν με face painting και ζωγραφική στο χώρο του ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων.

Στόχος τέτοιων εκδηλώσεων εκτός της ενημέρωσης είναι και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές του λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, φωνής και κατάποσης.

Δείτε φωτογραφίες: