Ποιες αποφάσεις ακύρωσε η Αποκεντρωμένη στο Δήμο Μακρακώμης;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 12:18 Ποιες αποφάσεις ακύρωσε η Αποκεντρωμένη στο Δήμο Μακρακώμης;

Φτου κι απ’ την αρχή για τις Επιτροπές Διαγωνισμών μετά από προσφυγή έξι δημοτικών συμβούλων!

Την προσφυγή των Δημοτικών Συμβούλων, Κοντογεώργου Παναγιώτη, Διαμαντή Νικολάου, Μίχου Μαρίας, Μπογιαντζή Ιωάννη, Τζιβελέκα Νικολάου και Παπασάρα Ανδρέα, κατά των υπ’ αριθ. 04/2018 και 05/2018 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης, έκανε δεκτή ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Νικόλαος Ντίτορας.

Οι αποφάσεις που ακυρώθηκαν αφορούσαν αντίστοιχα, τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων έως και άνω του ποσού των 7.219,36€. Σε αυτές δεν συμπεριελήφθησαν για κλήρωση οι προσφεύγοντες σύμβουλοι, αλλά ούτε οι υπόλοιποι της Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης καθώς και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης και της Συμπολίτευσης που απέχουν από 30/1/18 συνειδητά από τα συμβούλια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του να μη συμπεριληφθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στις κληρώσεις,σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη, συνιστά «κατάφωρη αλλοίωση του πνεύματος του νομοθέτη, ως μη ειριδόμενο σε καμμία διάταξη νόμου γεγονός που καθιστά άκυρες τις υπ’ αριθμ. 04/2018 και 05/2018 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης».

Κατά της συγκεκριμένης απόφασης ο Δήμος Μακρακώμης έχει το δικαίωμα προσφυγής ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α’) «Κύρωση του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση