Το χωράφι είχε μόνο χειροβομβίδες!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 08:01 Το χωράφι είχε μόνο χειροβομβίδες!

Τυχερός στην ατυχία του νεαρός αγρότης που είδε να ξεθάβει χειροβομβίδα χωρίς την περόνη της!

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρέθηκε ένας νεαρός αγρότης οικογενειάρχης στην Πτελοπούλα Καρδίτσας το πρωί της Τετάρτης (21/3).

Συγκεκριμένα πραγματοποιώντας εργασίες σκαψίματος με λισγάρι (σ.σ. κοφτερό φτυάρι) σε ένα χωράφι που δεν καλλιεργούνταν έπεσε πάνω σε θαμμένη χειροβομβίδα. Ήταν δε η ατυχία του τέτοια που βυθίζοντας το γεωργικό εργαλείο στο έδαφος έκοψε άθελά του την περόνη, με την χειροβομβίδα εν συνεχεία να κυλά πάνω στα πόδια του.... Τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν από τη συνειδητοποίηση του είχε συμβεί μέχρι την ασφαλή απομάκρυνση από το σημείο του φάνηκαν ...αιώνας ωστόσο η τύχη ήταν μαζί του αυτή τη φορά καθώς δεν ακολούθησε έκρηξη.

Άμεσα στο σημείο έφθασε η αστυνομία μετά από κλήση του αγρότη που δημιούργησε μια ακτίνα ασφαλείας ενώ στο σημείο κλήθηκε πυροτεχνουργός, κλιμάκια του στρατού, του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής. Ο πυροτεχνουργός εντόπισε μάλιστα και δεύτερη πεπαλαιωμένη χειροβομβίδα άγνωστης προέλευσης σε απόσταση δύο μέτρων από την πρώτη και προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή τους και εξουδετέρωση με έκρηξη σε γειτονικό χώρο.

Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα ερωτηματικό αποτελεί ωστόσο αν θα συνεχίσει ο αγρότης τις προσπάθειες να καλλιεργήσει το χωράφι!

Πηγή: KarditsaLive.Net

Προσαρμοσμένη αναζήτηση