Όσα δεν γνωρίζατε για τις πυράντοχες πόρτες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 18:51 Όσα δεν γνωρίζατε για τις πυράντοχες πόρτες

Η πυρασφάλεια είναι κάτι που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους μας, ειδικά αν έχουμε μια μικρή επιχείρηση. Οι πόρτες πυρασφάλειας θεωρούνται από τις καλύτερες λύσεις για την προστασία κτιρίων επιχειρήσεων από την φωτιά.

Οι παραδοσιακές μέθοδοι πυρασφάλειας, όπως οι πυροσβεστήρες και γενικά τα συστήματα ψεκασμού νερού, προσπαθούν να καταπολεμήσουν την φωτιά στη γέννηση της, όταν η εστία είναι μικρή και επομένως πιο ελεγχόμενη. Τα συστήματα αυτά είναι απαραίτητα σε κάθε κτίριο, γιατί μπορούν να αποσοβήσουν σημαντικές καταστροφές και βέβαια, προστατεύουν την ζωή και την ασφάλεια όσων ζουν και κινούνται σε αυτό.

Από την άλλη, οι πυράντοχες πόρτες, οι πόρτες πυρασφάλειας, μπλοκάρουν και καθυστερούν όχι μόνο την φωτιά, αλλά και τον καπνό. Αυτό σημαίνει ότι οι πυράντοχες πόρτες δεν θα σβήσουν την φωτιά, αλλά θα την κρατήσουν σε απόσταση, μακριά από τους ανθρώπους και προστατεύοντας τους υπόλοιπους χώρους, στους οποίους δεν έχει εξαπλωθεί η πυρκαγιά.

Γι’ αυτό είναι χρήσιμο για όλους μας να γνωρίζουμε πως δουλεύουν αυτές οι πόρτες και ποια είναι τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Τα ειδικά υλικά κατασκευής είναι το πρώτο χαρακτηριστικό τους. Οι πόρτες πυρασφάλειας είναι κατασκευασμένες από ειδικά πυρίμαχα υλικά.  Τα υλικά αυτά καθυστερούν θα μπορούσαμε να πούμε, την φωτιά να τις κάψει, αφού θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο γι’ αυτό. Αυτό όμως σημαίνει επίσης, ότι η φωτιά θα καθυστερήσει να επεκταθεί πέραν του χώρου στον οποίον έχει εκδηλωθεί, αφού την περιορίζει η πυράντοχη πόρτα.

Δεν είναι καθόλου μικρής σημασίας η καθυστέρηση στην οποίαν αναγκάζουν την φωτιά οι πόρτες αυτές. Το χρονικό διάστημα αυτό μπορεί να αποβεί σωτήριο τόσο για το υπόλοιπο κτίριο, όσο και τους χρήστες του. Αντίθετα μια απλή, συμβατική πόρτα, δεν έχει αυτή την δυνατότητα, να καθυστερήσει την επέκταση της πυρκαγιάς. Δεν είναι όμως μόνο η προστασία από τη φωτιά, αλλά και η προστασία από τον καπνό.  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο καπνός μπορεί να δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα, από την ίδια την φωτιά. Μείωση της ορατότητας, άρα δυσκολία στην προσπάθεια απομάκρυνσης και κυρίως αναπνευστικά προβλήματα, είναι δύο συνήθη αποτελέσματα του καπνού στους ανθρώπους.

Οι πυράντοχες πόρτες είναι ειδικά κατασκευασμένες για να μην αφήνουν τον καπνό να περνάει. Συνοψίζοντας, οι πόρτες πυρασφάλειας είναι απολύτως απαραίτητες για την προστασία από τις πυρκαγιές, σε κάθε χώρο. Οι πυράντοχες πόρτες που σας προσφέρει η εταιρεία FIRE PROTECTION PAGOMENOS, μπορούν να σας εξασφαλίσουν αποτελεσματική αντιπυρική προστασία, με υλικά υψηλής ποιότητας και service που ξεχωρίζει. Εσείς έχετε μόνο να πάρετε την απόφαση της αγοράς και εγκατάστασης και τα υπόλοιπα αφήστε τα στους ειδικούς της εταιρείας μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση