Αύριο: Φιλικοί αγώνες επιχειρηματολογίας - αντιλογίας στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 08:02 Αύριο: Φιλικοί αγώνες επιχειρηματολογίας - αντιλογίας στη Λαμία

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 10.30 π.μ. με 13.30 μ.μ. στο 6ο Λύκειο Λαμίας.

Πριν από μερικές ημέρες διεξήχθησαν στους Δελφούς οι 14οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας), με τη συμμετοχή σχολείων από τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα.

Αυτή την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία, φιλικοί αγώνες επιχειρηματολογίας - αντιλογίας με την επιμέλεια της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων, Δρ. Καλλιόπης Πολυμέρου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 10:30’ το πρωί έως και τη 1:30’ το μεσημέρι στο 6ο Λύκειο Λαμίας και θα πάρουν μέρος τα τέσσερα από τα έξι σχολεία που συμμετείχαν στην προκριματική φάση και συγκεκριμένα, 3ο ΓΕΛ Λαμίας, 6ο ΓΕΛ Λαμίας, Μουσικό Σχολείο Λαμίας και ΓΕΛ Ιτέας.

Τους Αγώνες έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και μικρή αντιπροσωπία από κάθε σχολείο της Λαμίας.

Οι αγώνες Αντιλογίας

Η διοργάνωση αγώνων Αντιλογίας αποσκοπεί στην προώθηση και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, οι οποίοι διαγωνίζονται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων τους, διδάσκονται να συνεργάζονται πειθαρχημένα με τους συμπαίκτες τους καθώς και να σέβονται, να κατανοούν και να ασκούν κριτική στις θέσεις που υποστηρίζει η αντίπαλη ομάδα.

Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει στην σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, παρέχει στους συνδιαλεγόμενους την δυνατότητα επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και της γόνιμης επιχειρηματολογίας, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση