Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: 10.000€ του κόστισε η βόλτα στο κέντρο της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 09:12 Λαμία: 10.000€ του κόστισε η βόλτα στο κέντρο της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Εισαγγελέα ο 19χρονος Λαμιώτης, που με ένα μηχανάκι «μπόμπος» αναστάτωσε χθες το απόγευμα μια ολόκληρη πόλη - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και πόσες παραβάσεις του καταλογίστηκαν.

Σχεδόν όλος ο ΚΟΚ βαραίνει τον 19χρονο, που στις 8:30' σήμερα το πρωί παραδόθηκε στις αρχές συνοδευόμενος από τους γονείς του και τον δικηγόρο του.

Η "τρελή βόλτα" που επιχείρησε ο νεαρός Λαμιώτης με ένα μικρό μηχανάκι τύπου «μπόμπος» θα του στοιχίσει σχεδόν 10.000 ευρώ, καθώς στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο - και στη συνέχεια τη σύλληψη - από τους αστυνομικούς, συγκέντρωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 29 παραβάσεις.

Ο 19χρονος με το μηχανάκι οδηγούσε ανάποδα σε μονόδρομους, περνούσε "αέρας" από STOP και φανάρια. Ο ίδιος από καθαρή τύχη δεν έπαθε σοβαρό ατύχημα, ενώ κινδύνεψαν και πεζοί, που παραλίγο να παρασυρθούν από το μηχανάκι ,που έτρεχε μέσα ακόμα και σε πεζόδρομους. Η κινηματογραφική καταδίωξη έφτασε μέχρι το Παγκράτι, όπου ο νεαρός οδηγούσε μέσα στις γραμμές του τραίνου.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνονται οι κατηγορίες της απείθειας, εξύβρισης, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, ενώ επιπλέον στερούνταν και άδεια οδήγησης για το δίκυκλο.

Δείτε το βίντεο από την καταδίωξη που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου:

Το χρονικό της καταδίωξης

Το απίστευτο σκηνικό στήθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (29/3) όταν ο 19χρονος με τον «μπόμπο» που δεν είχε πινακίδες, αγνόησε σήμα της τροχαίας στην πλατεία Λαού όπου γινόταν έλεγχος δικύκλων.

Έτσι δόθηκε σήμα στη ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε για το «άτακτο» δίκυκλο. Με διαφορά λίγων λεπτών το συνεργείο της Τροχαίας ειδοποιεί να σταματήσουν οι αναζητήσεις καθώς ο νεαρός επέστρεφε «στον τόπο του εγκλήματος» και θα αναλάμβαναν εκείνοι. Ο οδηγός του δικύκλου όμως δεν είχε επιστρέψει για να παραδοθεί, αλλά κορνάροντας έδειξε στους αστυνομικούς ότι είχε διάθεση για κυνηγητό.

Ακολούθησε η τρελή καταδίωξη μέσα στο κέντρο της Λαμίας, με τον νεαρό να παραβιάζει κορνάροντας STOP, μονόδρομους και πεζοδρόμους, ενώ οι σφήνες μεταξύ των αυτοκινήτων ήταν επίσης αναπόφευκτες.

Μέσα σε 45 περίπου λεπτά ο οδηγός του «μπόμπο» είχε παραβιάσει όλο τον ΚΟΚ μετατρέποντας ένα απλό πταίσμα σε κάτι εξαιρετικά σοβαρό.

Σαν να μην έφτανε αυτό κατά το τελευταίο στάδιο της καταδίωξης και αφότου ισορρόπησε στις γραμμές του τραίνου, ο νεαρός εγκατέλειψε το μηχανάκι σε χωράφι κάτω από την οδό Σόλωνος, ενώ αργότερα κατά την πεζή καταδίωξη αντιστάθηκε στους αστυνομικούς καταφέρνοντας να χαθεί στα στενά.

Θέμα συζήτησης

Το απίστευτο περιστατικό ήταν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας το κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη της Λαμίας, καθώς κάτι παρόμοιο δεν είχε ξανασυμβεί.

Δυστυχώς όμως αυτό το μικρό κομμάτι δημοσιότητας που ίσως ώθησε το νεαρό να κάνει όσα έκανε, θα κληθεί να το πληρώσει χρηματικά και ποινικά πολύ πιο ακριβά από όσα θα στοίχιζε μια απλή κλήση για κυκλοφορία χωρίς πινακίδες και δίπλωμα.