Λαμία: Αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ο Εισαγγελέας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 08:08 Λαμία: Αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ο Εισαγγελέας

Αυστηρές εντολές προς όλες τις κατευθύνσεις από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα, όχι μόνο στη Λαμία, αλλά σε όλο το νομό.

Ευρεία σύσκεψη για το πρόβλημα με τα αδέσποτα, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/3) στο Αστυνομικό Μέγαρο και συγκεκριμένα στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας, Αστέριου Μαντζιώκα με την παρουσία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Λαμίας, Χάρη Λακαφώση.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας, Γιώργος Γώγος, o Αντιδήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Λάμπρου, καθώς επίσης και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι των υπολοίπων Δήμων της Φθιώτιδας, καθώς και ο Διοικητής του ΑΤ Λαμίας Γιώργος Μπράνης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Λακαφώσης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός καταγγελιών για το πρόβλημα με τα σκυλιά σε όλο το νομό και απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ των Δήμων, αλλά και της αστυνομίας για να εφαρμοσθεί ο νόμος.

Αξιολογώντας την δραματική αύξηση του αριθμού των αδέσποτων ο Εισαγγελέας ζήτησε εντατικούς ελέγχους και σε δεσποζόμενα ζώα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να τα έχουν τσιπαρισμένα.

Ζήτησε μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή ενόψει καλοκαιριού στις παραθαλάσσιες περιοχές, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες, το χειμώνα γέμισαν από αγέλες αδέσποτων. Μάλιστα υπήρξε και η πληροφορία για «εισαγωγή» σκυλιών από όμορους νομούς ή ακόμη και μέσω θάλασσας και στους ελέγχους θα συνδράμουν και οι Λιμενικές υπηρεσίες.

Εντατικοί έλεγχοι αναμένεται να γίνουν και σε στάνες σε όλο το νομό ή σε σπίτια πολιτών όπως οι κυνηγοί, που χρησιμοποιούν σκυλιά για την εφαρμογή του νόμου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κάλεσε στο γραφείο του τα μέλη της 5μελους επιτροπής του Δήμου Λαμιέων, που έχει την ευθύνη για την διαχείριση των αδέσποτων, όπου ο κ. Λακαφώσης ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες από την πλευρά του, ώστε το πρόβλημα να λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ωστόσο ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για αδέσποτα ή μη, ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολίτες από αγέλες σκύλων, που κυκλοφορούν στον αστικό ιστό της πόλης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση