Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων και σκόνη από την Αφρική

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Απριλίου 2018 10:14 Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων και σκόνη από την Αφρική

Η Αφρικανική σκόνη… ξανάρχεται!

Με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για την απότομη αλλαγή του καιρού με θυελλώδεις ανέμους που θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ στο Βόρειο Ιόνιο και την Αδριατική), ενώ εξαιτίας των νότιων – νοτιοδυτικών διευθύνσεων θα μεταφέρουν και πάλι σκόνη από την Αφρική!

Η θερμοκρασία πάντως δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 20ο.

Η γενική πρόγνωση:

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Βαθμιαία και από τα βόρεια γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Κατά περιόδους περιορισμένη ορατότητα το πρωί, κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τη νύχτα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και το στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και το Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η Στα νότια αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία και από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση