Πέθανε ο ευεργέτης της Μητρόπολης Φθιώτιδας Αργύρης Πετρής

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 09:02 Πέθανε ο ευεργέτης της Μητρόπολης Φθιώτιδας Αργύρης Πετρής

Την Τετάρτη στη Στυλίδα η κηδεία του - Το όνομά του φέρει η «Στέγη Γερόντων» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Ο Αργύρης Πετρής μεγάλος ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του στην Αθήνα το βράδυ της Ανάστασης βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους του και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν.

Τη θλιβερή είδηση κοινοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας με το παρακάτω κείμενο:

«Με θλίψη κατά άνθρωπον αναγγέλλουμε εις το χριστεπώνυμο πλήρωμα την εις Κύριον εκδημίαν του αειμνήστου Αργύρη Πετρή, Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ο μεταστάς απεβίωσε αιφνιδίως στην οικία του των Αθηνών την νύκτα της Αναστάσεως. Η Εξόδιος Ακολουθία του θα τελεσθεί την Τετάρτη 11 Απριλίου και ώρα 11:00 πρωινή στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.Νικολάου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως και η ταφή του θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος «Αργύρη Πετρή –Στέγη Γερόντων» της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο αείμνηστος Αργύρης  Πετρής υπήρξε άνθρωπος του Θεού, ταπεινός, πνευματικός, φιλάνθρωπος, συνετός και αφήκε ένα τέλειο χαρακτήρα προς μίμηση. Το έργο, το οποίο άφησε πίσω του, θα μαρτυρεί στους επερχομένους την αγάπη του προς τον Θεό και τον άνθρωπο και θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο της ψυχής του.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση