Ποια θέματα έθεσε ο Καραναστάσης στον Σπίρτζη;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 11:07 Ποια θέματα έθεσε ο Καραναστάσης στον Σπίρτζη;

Τα αντιπλημμυρικά έργα του Σπερχειού, το νότιο τμήμα του Ε65 και τη φωτεινή σηματοδότηση της διασταύρωσης του δρόμου που παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία, ήταν τα βασικά θέματα που έθεσε στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Αποστόλης Καραναστάσης.

Διαβάστε τι δήλωσε ο ίδιος για την χθεσινή επίσκεψη του Χρήστος Σπίρτζη στη Φθιώτιδα:

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης επισκέφτηκε τη Φθιώτιδα, προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία προς την αποπεράτωση των έργων που σχετίζονται με τη Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων από Πειραιά μέχρι Θεσσαλονίκη.

Με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του, παρέδωσε σε χρήση την νέα οδική γέφυρα (άνω διάβαση) έξω από το Σταθμό Λιανοκλαδίου, που συνδέει απευθείας τα χωριά Κωσταλέξης, Κομποτάδες και Μεξιάτες με την Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου και, κατ’ επέκταση, με τη Λαμία, ενώ, παράλληλα, διευκολύνει την κίνηση των αγροτών στον Λαμιακό κάμπο.

Κατά την παραμονή του στο χώρο της γέφυρας, σε δηλώσεις του, ο Υπουργός ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του αντιπλημμυρικού έργου στον Μεριστή του Σπερχειού, ύψους 2.000.000 €, στην αξιοποίηση της παλιάς γραμμής Τιθορέας - Λιανοκλαδίου και στην ανάπλαση του Σ.Σ. Λιανοκλαδίου.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για την παράδοση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής σε πλήρη λειτουργία (ηλεκτροκίνηση) και σε όλο της το μήκος (μέχρι Θεσσαλονίκη), ο Υπουργός, χαρακτηριστικά, έδωσε ραντεβού με τους παρισταμένους για τα μέσα του καλοκαιριού, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για τον Ε65, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του, εξηγώντας ότι οι όποιες καθυστερήσεις προήλθαν από την απόφαση της Ε.Ε. για εξονυχιστικό έλεγχο οποιουδήποτε έργου εκτελείται πλέον στην Ελλάδα, μετά την αποκάλυψη ότι τα μεγάλα έργα που έγιναν στη χώρα μας την τελευταία 15ετία,  στοίχισαν επιπλέον 1,2 δις ευρώ, με παράλληλη μείωση 50% του φυσικού τους αντικειμένου.

Ο Υπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Φθιώτιδα, με την επιθεώρηση των εργασιών κατασκευής της σιδηροδρομικής γέφυρας ΣΓ 26, στην Εκκάρα Δομοκού.

Κατά την εδώ παραμονή του Υπουργού, ο βουλευτής Φθιώτιδας Απόστολος Καραναστάσης, που τον συνόδευσε καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, έθεσε ορισμένα τοπικά θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης, όπως :

  • Ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων του Σπερχειού, αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών στο νότιο τμήμα του Ε65 και εύρεση μόνιμου τρόπου για την συντήρηση των έργων αυτών.
  • Άμεση φωτεινή σηματοδότηση στη διασταύρωση του δρόμου που παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία, με την Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, η οποία κακώς δεν προβλέφθηκε στη μελέτη του έργου, παρά το γεγονός ότι αυτή έτυχε ομόφωνης έγκρισης από το τότε (2006) Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση