Γιώργος Μπαλταδώρος: Η Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 14:09 Γιώργος Μπαλταδώρος: Η Βουλή «υιοθετεί» τα ανήλικα παιδιά του

Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για έναν ήρωα της Πολεμικής Αεροπορίας. Για έναν νέο άνθρωπο που έπεσε εν ώρα καθήκοντος. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, ο έμπειρος πιλότος που έχασε τη ζωή του από την πτώση του Mirage 2000 – 5 την Πέμπτη ανοιχτά της Σκύρου, άφησε πίσω του δυο παιδιά. Με τη σύζυγό του ήταν παντρεμένοι από το 2007 και είχαν αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη. Η Βουλή αποφάσισε να «υιοθετήσει» τα παιδιά του άτυχου σμηναγού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών.

Η Βουλή, με την απόφαση να «υιοθετήσει» την οικογένεια του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου εκφράζει έμπρακτα την στήριξή της στην αδόκητη απώλεια του ήρωα φρουρού των εναέριων συνόρων μας.

Ο Πρόεδρος της  Βουλής, Νίκος Βούτσης εκφράζοντας τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Γιώργου Μπαλταδώρου και ακολουθώντας την απόφαση της Ολομέλειας, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοίνωσε ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου με την «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του εκλιπόντος.

Γιώργος Μπαλταδώρος: Φόρος τιμής στον πιλότο του Mirage 2000 – 5

Ουσιαστικά πρόκειται για μια συμβολική υιοθεσία των παιδιών ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής σε γονείς που «πέφτουν» εν ώρα του καθήκοντος για την πατρίδα. Στα παιδιά του πιλότου που έχασε τη ζωή του από την πτώση του μοιραίου Mirage 2000 θα καταβάλλεται κάθε χρόνο από τη Βουλή το ποσό των 18.000 ευρώ για την οικονομική τους στήριξη.

Η σχετική απόφασης της Ολομέλειας ισχύει το 2010 και θα εφαρμοστεί και για τα δύο παιδιά του Σμηναγού. Προβλέπει ότι η Βουλή καταβάλλει κάθε χρόνο μέχρι την ενηλικίωσή τους και εάν σπουδάσουν μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους, το ποσό των 10.000 ευρώ για ένα παιδί, 18.000 ευρώ για δυο παιδιά, 21.000 για τρία παιδιά και 25.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά.

Η ανακοίνωση από τη Βουλή

«Η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην “υιοθεσία” των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος»

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

πηγή:newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση