Είχε κέφια ο Μπακογιάννης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 10:01 Είχε κέφια ο Μπακογιάννης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Και πως να μην έχει θετική διάθεση, όταν σχεδόν όλα τα θέματα πέρασαν ομόφωνα, μέσα σε ένα κλίμα που μπορεί να χαρακτηριστεί παραπάνω από καλό!

«Κύριε Γιαννόπουλε να μας κάνετε και το τραπέζι και να μας κεράσετε για τα νέα σας καθήκοντα...», είπε ο Περιφερειάρχης στον Θανάση Γιαννόπουλο για την Προεδρία στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μάλιστα έκανε παζάρια για το μίσθωμα του κτιρίου που θα στεγάσει το γραφείο της παράταξης του Θανάση Γιαννόπουλου «Συμφωνία για τη Στερεά».

Ο Κώστας Μπακογιάννης απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη είπε χαριτολογώντας «Κάντε μας μια καλύτερη τιμή. Κόψτε κάτι. Αλλά καλύτερα για λόγους ηθικής τάξης να διαπραγματευθεί ο κ. Γιαννόπουλος την τιμή...» (250 ευρώ από την Περιφέρεια, 30 από τον Θ. Γιαννόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε στην Επιτροπή μετά από απαίτηση του Περιφερειάρχη).

«Βασίζομαι σε όσους έχουν διαύλους με την κυβέρνηση και κυρίως στο μικρό κυβερνητικό εταίρο κ. Γιαννόπουλε για να διασφαλίσουμε τις χρηματοδοτήσεις που χρειάζεται η Περιφέρεια...», του είπε επίσης.

Από τα "πειράγματα" δεν γλύτωσε ουτε ο Γιωργος Γκικόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος (ΚΚΕ). Στο θέμα 53 της συνδιοργάνωσης των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Ρόμπερτ Μπρούκ ο Περιφερειάρχης του είπε «Γιατί δεν το ψηφίζετε κ. Γκικόπουλε, γιατί ο Μπρουκ ήταν ιμπεριαλιστής;»

Όλα ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας – Προσεχώς συζήτηση και για το ΕΣΠΑ

Έσπασε όλα τα ρεκόρ ομόφωνων αποφάσεων που έχουν καταγραφεί σε συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων η σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς.

Ενδεικτικό του πολύ καλού κλίματος συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου που επικρατεί στις συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι το γεγονός ότι από τα 65 συνολικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση, η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τα 58 ,ενώ σε μερικά μόνο θέματα εκφράστηκαν αντιρρήσεις οι οποίες και καταγράφηκαν τελικά στις ψηφοφορίες που έγιναν .

Στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι είναι έτοιμος ακόμη και ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου να προκαλέσει αν χρειαστεί για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ δίνοντας με τη δήλωσή του αυτή και το στίγμα της πολιτικής του για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια .

Δεσμεύτηκε πάντως σε επόμενη συνεδρίαση να παρουσιάσει έναν αναλυτικό κατάλογο με όλα τα έργα που προχωρούν για χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ ,ενώ δήλωσε ανοιχτός σε κάθε έλεγχο για τις αποφάσεις που παίρνονται σχετικά με τα έργα που εντάσσονται και για κάποια αλλά που καθυστερούν .

Τέλος για τις παρατηρήσεις για τις εργασίες της ΜΕΡΥΠ, αλλά και το θέμα της στατικότητας του κτιρίου ο Κώστας Μπακογιάννης μεταξύ άλλων είπε:

«Να κανονίσουμε στην επόμενη οικονομική επιτροπή, πριν ή μετά- και το λέω αυτό για να μην ξανάρχεστε και να σας βολεύει και εσάς που έρχεστε από μακριά, να οργανώσουμε μία επίσκεψη στη ΜΕΡΥΠ να δείτε από κοντά της εργασίες..».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση