Λαμία: Φρούριο το Εφετείο για τη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 08:00 Λαμία: Φρούριο το Εφετείο για τη δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη

Πάει για 2η αναβολή η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Πάνω από διακόσιοι αστυνομικοί στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την δίκη Κορκονέα - Σαραλιώτη σήμερα το πρωί στο Εφετείο Λαμίας. Η δίκη είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Απρίλιο, αλλά τελικά μετά από αναβολή ορίστηκε η σημερινή ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε σήμερα θα γίνει η δίκη, αφού υπάρχει κόλλημα από τουλάχιστον δυο συνηγόρους υπεράσπισης, τον κ Αλέξη Κούγια και τον κ. Θύμιο Καραΐσκο.

Ωστόσο η περιοχή γύρω από το κτίριο του Εφετείου στην είσοδο της πόλης είναι αστυνομοκρατούμενη.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν έρθει αστυνομικές ενισχύσεις από άλλους νομούς της Στερεάς. Οι αστυνομικοί δεν είναι μόνο μέσα και έξω από το κτήριο, αλλά πάρα πολλοί από αυτούς καλύπτουν σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά το κτίριο.

Όσοι θελήσουν να μπουν σήμερα στο κτίριο του Εφετείου θα πρέπει αν γνωρίζουν ότι θα περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο με μηχανήματα.

Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση