«Λαμία έξυπνη πόλη»: Από το Ελσίνκι με αγάπη…

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 08:12 «Λαμία έξυπνη πόλη»: Από το Ελσίνκι με αγάπη…

Καλές πρακτικές και ψηφιακή τεχνολογία με βάθος ορίζοντα το 2020…

Τους εκπροσώπους του Δήμου του Ελσίνκι ως επικεφαλής εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα FABULOS, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Οι ειδικοί επιστήμονες από την Σκανδιναβία μεταφέρουν τεχνογνωσία στο πως μια πόλη εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ.

Η πρώτη συνάντηση είχε γίνει στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας και από τις 16 μέχρι τις 18 Απριλίου η συζήτηση και η παρουσίαση των καλών πρακτικών ώστε να φτάσουμε σε μία «έξυπνη πόλη» μεταφέρεται στη Λαμία. Έτσι στο βιοκλιματικό κτίριο της ΔΕΥΑ Λαμίας έγινε μια πρώτη ενημέρωση των εκπροσώπων του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, σχετικά με την διαδικασία υλοποίησης του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι το FABULOS εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 7.774.999,50€  και επικεντρώνεται στο πώς οι πόλεις μπορούν να χρησιμοποιούν αυτόνομα λεωφορεία με συστηματικό τρόπο.

Δείτε τι δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λαμιέων:

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/4) στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση