Καταργούνται τα 10ευρα από τον ΕΟΠΠΕΠ – Ηλεκτρονικά οι Βεβαιώσεις Πιστοποίησης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 19:18 Καταργούνται τα 10ευρα από τον ΕΟΠΠΕΠ – Ηλεκτρονικά οι Βεβαιώσεις Πιστοποίησης

Τέλος στη γραφειοκρατία αλλά και τα 10ευρα που υποχρεώνονταν να καταβάλουν οι δικαιούχοι απόφοιτοι των ΙΕΚ για βεβαιώσεις πιστοποίησης, βάζει Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

 Προηγήθηκε σχετική πρόταση του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), η οποία προωθείται για δημοσίευση σε ΦΕΚ. Έτσι λοιπόν:

1. Καταργείται το παράβολο 10 € που κατέβαλαν οι δικαιούχοι απόφοιτοι ΙΕΚ προκειμένου λάβουν τη «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης», μετά την έκδοση από τον Οργανισμό των αποτελεσμάτων από τις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης.

2. Καταργείται το παράβολο 10 € που κατέβαλαν οι δικαιούχοι απόφοιτοι ΙΕΚ προκειμένου λάβουν αντίγραφο «Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας και κατάρτισης επιπέδου 5», σε περίπτωση απώλειας του πρωτότυπου διπλώματος.

3. Η «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης» αποφοίτων ΙΕΚ θα χορηγείται πλέον ηλεκτρονικά από τον ΕΟΠΠΕΠ.

«Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων που εφαρμόζει η Διοίκηση του Οργανισμού για τον εκσυγχρονισμό, τον εξορθολογισμό της οικονομικής διαχείρισης και τη βελτίωση  των υπηρεσιών προς τους πολίτες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση