Λαμία: Νέα επίθεση αδέσποτου σε 9χρονο μαθητή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 09:02 Λαμία: Νέα επίθεση αδέσποτου σε 9χρονο μαθητή (φωτογραφία αρχείου)

Το παιδί πήγε στο Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και αγωγή - Το συγκεκριμένο σκυλί έχει ιστορικό επιθετικής συμπεριφοράς…

Πριν "στεγνώσει" το μελάνι στα όσα γράφαμε ότι αναζητείται λύση για τα αδέσποτα και το φαύλο κύκλο που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις ανθρώπων και τετράποδων, ένα νέο περιστατικό επιθετικής συμπεριφοράς αδέσποτου ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο ανάλογων κρουσμάτων (Θυμηθείτε ΕΔΩ τι συνέβη πριν λίγες ημέρες δίπλα στο ΤΕΙ Λαμίας).

Δυστυχώς για άλλη μία φορά θύμα ήταν ένα μικρό παιδί, ένας 9χρονος μαθητής που έπαιζε τη Δευτέρα (16/4) το απόγευμα έξω από το σπίτι του στην οδό Κνωσού στην Αμφιθέα.

Στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και πολύ καιρό έχει βρει καταφύγιο ένα αδέσποτο το οποίο επιτίθεται σε όποιο αυτοκίνητο περνάει δαγκώνοντας προφυλακτήρες και λάστιχα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες γειτόνων! Όσοι το ξέρουν αποφεύγουν να περάσουν από το σημείο ειδικά τις βραδυνές ώρες. Το απόγευμα της Δευτέρας όμως δε χρειάστηκε να σουρουπώσει για να επιτεθεί και θύμα του το 9χρονο παιδί το οποίο δάγκωσε στο πίσω μέρος σκίζοντάς του και το παντελόνι.

Οι γονείς πήγαν το παιδί στο Νοσοκομείο στο οποίο και δόθηκε αγωγή. Ειδοποίησαν μάλιστα το Δήμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε στέλνοντας τον άνθρωπο που τα μαζεύει στο σημείο, χωρίς πάντως μέχρι αυτή την ώρα να έχει απομακρυνθεί το συγκεκριμένο σκυλί.

Όπως δηλώνουν στο LamiaReport «γνωρίζουμε τη δυσκολία του προβλήματος και δε ζητάμε να λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη. Το συγκεκριμένο σκυλί όμως είχε ξαναεπιτεθεί πέρυσι σε άνθρωπο. Τέτοια επιθετικά σκυλιά μπορεί και πρέπει να μαζεύονται».

Ας ξεκινήσουμε, θα προσθέσουμε εμείς, από τα αυτονόητα, απαιτώντας παράλληλα αυστηρή εφαρμογή του νόμου για τα ζώα προς κάθε κατεύθυνση, γιατί αλλιώς απλά θα περιμένουμε το επόμενο δυσάρεστο περιστατικό που θα έχει θύμα κάποιον άνθρωπο ή κάποια ζώα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση