Ποιοι Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για τους δασικούς χάρτες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 12:15 Ποιοι Δήμοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για τους δασικούς χάρτες

Λιγότερο από μήνας έχει μείνει ως την καταληκτική ημερομηνία (15 Μαΐου) που θα πρέπει οι Δήμοι της χώρας να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους σχετικά με τα οικιστικά περιγράμματα στους δασικούς χάρτες.

 Αυτό περιγράφεται σε νέα επιστολή που απέστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, προς τους Δημάρχους υπενθυμίζοντάς τους ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται τα παρακάτω περιγράμματα:

  • Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2α άρθρου 23)
  • Από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του Δήμου (παρ. 2β άρθρου 23)
  • Από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου οι οικιστικές πυκνώσεις (παρ. 4 άρθρου 23) μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 Σύμφωνα με τον κ. Φάμελο κάτι λιγότερο από τους μισούς Δήμους της χώρας (146) δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα, τους υπενθυμίζει ότι έχουν δοθεί πολλαπλές παρατάσεις για το θέμα και η υποχρέωση αυτή έπρεπε πρωταρχικά να έχει κλείσει από τα τέλη του 2016. Γι αυτό έχει διατυπωθεί πολλαπλώς σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ η ανάγκη καθοριστικής συμβολής των ΟΤΑ στην ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κλείνει την επιστολή ζητώντας από τους Δημάρχους την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 είναι καθορισμένη νομοθετικά και δεν τροποποιείται με Υπουργική Απόφαση, ενώ τους ενημερώνει ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, η Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεσή τους για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία στην Περιφέρεια Στερεάς οκτώ (8) Δήμοι εκ των οποίων ένας στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα: ΑΓΡΑΦΩΝ, ΑΛΙΑΡΤΟΥ, ΔΕΛΦΩΝ, ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΡΑΧΟΒΑΣ - ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ, ΔΩΡΙΔΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΩΝ, ΛΟΚΡΩΝ, ΤΑΝΑΓΡΑΣ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση