Πρόεδρος Φιλοζωικού: Κάποιοι έχουν μείνει στην εποχή του Ζητουνίου...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 08:01 Πρόεδρος Φιλοζωικού: Κάποιοι έχουν μείνει στην εποχή του Ζητουνίου...

Αιχμηρή ανακοίνωση με πολλούς αποδέκτες και πολλές σημαντικές υποσημειώσεις, δημοσιοποίησε η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόφου Φθιώτιδας Έφη Γρίβα.

Αφορμή η μαζική δολοφονία αδέσποτων στην οδό Κισσάβου, και η κα Γρίβα ζητεί να βρεθεί και να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά και από τις αρχές να πράξουν όσα προβλέπει ο νόμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η πρόσφατη (16 Απριλίου 2018) δολοφονία σκύλων στα νότια της πόλης έρχεται να μας δείξει πως κάποιοι κάτοικοί της είναι πεισματικά προσκολλημένοι στο παρελθόν, όταν η Λαμία λεγόταν Ζητούνι.

Γιατί, ενώ από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους η ευρωπαϊκή νοοτροπία είναι το ζητούμενο, στη Λαμία συναντάμε ακόμη ανθρώπους που δεν έχουν καμία κοινωνική συνείδηση και ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό τους. Η έλλειψη σεβασμού στα ανυπεράσπιστα ζώα που είναι θύματα της ανθρώπινης σκληρότητας, δεν αποτελεί δυστυχώς μεμονωμένο γεγονός.

Αυτός που, με ελαφριά συνείδηση, καταδικάζει σε αργό και βασανιστικό θάνατο το ζώο είναι και εκείνος που θα παρκάρει παράνομα σε πλατείες και πεζοδρόμια, που θα πετάξει σκουπίδια οπουδήποτε, που θα συμπεριφέρεται άσχημα , που θα καπνίσει σε κλειστούς  χώρους δίπλα σε παιδιά κ.α.πολλά.

Αδιαφορεί για όλους και για όλα και το κυριότερο, γνωρίζει  πως δεν θα τιμωρηθεί.

Όταν ο κάτοχος κάθε μορφής εξουσίας παρανομεί ή αδιαφορεί για την επιβολή του νόμου δίνει το παράδειγμα σε όλους  να πράξουν το ίδιο.(Και, σχετικά με τα αδέσποτα η νομοθεσία που αφορά τα τσιπ και τις εγκαταλείψεις δεσποζόμενων σε καμία περίπτωση δεν έχει εφαρμοστεί). Ο καθένας λοιπόν κάνει ό,τι θέλει χωρίς καμία συνέπεια.

Και μέσα σ’όλα αυτά που είναι η χριστιανική μας πίστη; Καλλιεργεί η εκκλησία μας την αγάπη για τον αδύνατο και ανυπεράσπιστο (ανθρώπους και ζώα) ή αρκείται στο να κάνει πολιτικά κηρύγματα από άμβωνος;

Λυπάμαι, που όσοι σκεφτόμαστε διαφορετικά δε μπορούμε να εκριζώσουμε αυτές τις νοοτροπίες, που αναγκαζόμαστε να ικετεύουμε τον κάθε υπεύθυνο να κάνει σωστά την δουλειά του.

Λυπάμαι, που σαν φιλόζωη έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπη με την δυστυχία που περνούν τα ταλαίπωρα, εγκαταλειμμένα από ανθρώπους πλάσματα που λέγονται αδέσποτα

Απαιτώ όμως η οργανωμένη πολιτεία-δήμος Λαμιέων, Εισαγγελέας και Αστυνομία να διαλευκάνουν την υπόθεση  βρίσκοντας τον δολοφόνο και τιμωρώντας τον παραδειγματικά αλλά και να λάβουν επιτέλους άμεσες πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει αυτό το κύμα εγκαταλείψεων ψυχών που έχει δημιουργήσει την μάστιγα των αδέσποτων.

Έφη Γρίβα

Πρόεδρος Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας

Υ.Γ.

-Η δολοφονία με φόλα προκαλεί βασανιστικό θάνατο αφού περιέχει τοξικό δηλητήριο που προκαλεί ασφυξία, αφόρητο πόνο, εμετούς, διάρροιες, σπασμούς κλπ.

-Η θανάτωση ζώων είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση 1 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο (Ν.4235/14)

-Έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά πως όσοι κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα επιδεικνύουν και βάναυση συμπεριφορά  απέναντι σε ανθρώπους".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση