Που θα ανοίξουν νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας στην 5η ΥΠΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 12:12 Που θα ανοίξουν νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας στην 5η ΥΠΕ

Η μία από τις δύο συνολικά Τοπικές Μονάδες Υγείας που θα λειτουργήσουν στη Λαμία, είναι ήδη γεγονός από τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου.

Σε αυτή την περίοδο λειτουργούν ήδη έξι Το.Μ.Υ. και συγκεκριμένα σε Άμφισσα, Βόλο (Ν. Ιωνία και Αγριά), Θήβα, Λαμία και Λάρισα.

Το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με τον επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου θα λειτουργήσουν δύο ακόμη Το.Μ.Υ.  στην πόλη της Χαλκίδας και στην συνέχεια στις πόλεις της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Οι Το.Μ.Υ.  έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρώτες δραστηριότητες προς το πληθυσμό με ενημερωτικές ομιλίες (Λάρισα, Αγριά Βόλου, Άμφισσα), επισκέψεις σε σχολεία (Ν. Ιωνία Βόλου, Αγριά Βόλου), παρεμβάσεις σε χρονίως πάσχοντες (Αγριά Βόλου) κ.ά.

Η διοίκηση της 5ης ΥΠε, φιλοδοξεί «το δίκτυο των ΤΟΜΥ και των Ομάδων Υγείας να αποτελέσει την πλευρά του δημόσιου συστήματος που θα εξασφαλίσει την διατήρηση της υγείας των ατόμων, της οικογένειας και της κοινότητας, θα ισχυροποιήσει τους δεσμούς και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην πραγματική βελτίωση της υγείας του πληθυσμού».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση