Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται 30άρια την ερχόμενη εβδομάδα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 09:06 Έρχονται 30άρια την ερχόμενη εβδομάδα!

Μπαίνουμε σιγά σιγά στη θερινή περίοδο και πριν καλά - καλά μπει ο Μάιος θα μας επισκεφτούν τα πρώτα 30άρια και στη Φθιώτιδα από την ερχόμενη εβδομάδα! Παραδοσιακά, πάντως, τέτοιες πρώιμες ζέστες αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες ο Μάιος να κυλίσει με αρκετές καταιγίδες!

Δείτε αναλυτικά τον καιρό των επόμενων ημερών στη Φθιώτιδα και όλη τη χώρα, σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Γενική πρόγνωση
Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, με ταυτόχρονη ενίσχυση των βοριάδων στα 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Το Σάββατο υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί στην Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο και βόρεια Κρήτη. Γρήγορα, όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με τους βοριάδες να εξασθενούν (5-6 μποφόρ στο Αιγαίο) και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (στα ηπειρωτικά θα φτάσουμε τους 30 βαθμούς), οι εξασθενημένοι βοριάδες που δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στο Αιγαίο και η ηλιοφάνεια. Μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά είναι πιθανό να εκδηλώνονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές μπόρες.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Από το απόγευμα της Παρασκευής βαθμιαία θα συννεφιάσει και στη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που αργότερα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 11-21 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπεται ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους και τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική άνοδο φτάνοντας το μεσημέρι τους 26 βαθμούς.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας ο καιρός θα είναι κατά βάση ηλιόλουστος, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί στους 28-30 βαθμούς.