Νέες εικόνες: Αυτοί είναι οι δυο που σκοτώθηκαν με το μικρό αεροπλάνο στη Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 09:12 Νέες εικόνες: Αυτοί είναι οι δυο που σκοτώθηκαν με το μικρό αεροπλάνο στη Φωκίδα

Πολύ έμπειρος πιλότος ο ένας από τους δυο νεκρούς - Μηχανική βλάβη το πιθανότερο σενάριο της πτώσης.

Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Σκάλωμα Φωκίδας.

Νεκροί είναι και οι δύο επιβαίνοντες του αεροπλάνου, ηλικίας 50 και 55 ετών .

Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου όπου εξέπνευσε, ενώ ο δεύτερος όταν απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις τις αστυνομίας και της πυροσβεστικής ήταν ήδη νεκρός.

Σύμφωνα με το armyvoice.gr, πρόκειται για τον απόστρατο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Τάσο Σταματάκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην 338 Μοίρα στην Ανδραβίδα στα Φάντομ.

Συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έμπειρο πιλότο που είχε ξαναπραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση με Φαντομ.

Ο δεύτερος νεκρός σύμφωνα με πληροφορίες ονομάζεται Δημοσθένης Σεραφειμίδης, επιχειρηματίας από την Πάτρα (Aριστερά ο Δημοσθένης Σεραφειμίδης)

Ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΘΥΡΑΤΡΟΝ Α.Ε.», και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας της περιοχής στον τομέα παραγωγής ηλεκτρονικών προϊόντων. Είχε επίσης πάθος για τον αεροπτερισμό.

O Τάσος Σταματάκης
O Τάσος Σταματάκης


Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) που εκτελούσαν πτήση από Κωπαΐδα - Μεσολόγγι με επιστροφή, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ειδοποίησε το κέντρο ελέγχου ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.



Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους και καταπλακώθηκε ενώ ο δεύτερος λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.To αεροσκάφος είχε έγγραφο αερολόγησης από την αερολέσχη Αράξου.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών.

Όλα δείχνουν μηχανική βλάβη

Όπως μετέδωσε ο Alpha όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πιλότος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μηχανική βλάβη που του παρουσιάστηκε. Επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση αλλά δεν τα κατάφερε.

Όλα είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα όταν δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) άρχισαν να εκτελούν το δρομολόγιο Κωπαΐδα – Μεσολόγγι – Κωπαΐδα. Πάνω από το Ευπάλιο, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο δεύτερο.

Δείτε το βίντεο του Alpha

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της πτώσης...

Δείτε βίντεο από το nafpaktianews.gr

zougla.gr, nafpaktianews.gr, armyvoice.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση