Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 19:07 Ξεκινά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στη Φθιώτιδα

Ποιοι Δήμοι στη Στερεά δε θα συμμετάσχουν τη νέα σχολική χρονιά στην υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων.

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι 184 Δήμοι (από τους 325 της χώρας) στους οποίους από το σχολικό έτος 2018 – 2019 θα είναι υποχρεωτική η φοίτηση των προνηπίων δηλαδή των παιδιών που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών.

Στους 184 Δήμους είναι και οι εφτά Δήμοι της Φθιώτιδας με θετική εισήγηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και ομόφωνη απόφαση της τριμερούς επιτροπής (Δήμαρχος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και εκπρόσωπος Εκπαιδευτικός).

Παρακάτω βλέπετε τους Δήμους της χώρας ανά Περιφέρεια όπου θα ισχύσει η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση:

Από τη Στερεά Ελλάδα έξι (6) Δήμοι διαφώνησαν και συγκεκριμένα τέσσερις από την Εύβοια και δύο από τη Βοιωτία.

Αναλυτικά οι Δήμοι όπου θα ισχύσει το νέο μέτρο από τη σχολική περίοδο 2018-19:

Η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει, σε βάθος τριετίας, υποχρεωτική σε όλους τους δήμους και θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τον νόμο 4521/2018, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με  κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιαςκαι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. Η Τριμερής  Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.