Στερεά: Πρόγραμμα «Γέφυρα» απέναντι στο δημογραφικό πρόβλημα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 08:20 Στερεά: Πρόγραμμα «Γέφυρα» απέναντι στο δημογραφικό πρόβλημα

Μπακογιάννης: «Από το 2015 χάσαμε ένα ολόκληρο χωριό στη Στερεά...»

Την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών με νεογέννητα τέκνα, για την αγορά βρεφικών ειδών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της δράσης "φροντιΖΩ" που πραγματοποιεί η Περιφέρεια με χορηγία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης, ενημέρωσε για τη νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας, που εντάσσεται στη δομή πρόνοιας "Γέφυρα", η οποία προβλέπει την ενίσχυση με κουπόνια αγορών (voucher) αξίας 120 ευρώ, των οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με στόχο την πρόσβαση τους σε είδη βρεφικής φροντίδας.

Η δράση στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειας για την παροχή πρόνοιας με αξιοπρέπεια σε όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας που έχουν ανάγκη. Δικαίωμα αίτησης για την παροχή της ενίσχυσης έχουν οι οικογένειες των τέκνων που γεννήθηκαν από την 1/1/2017 έως την 24/4/2018, διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων διαρκεί 32 ημέρες (από 24/04/2018 έως 25/05/2018).

Δείτε τι δήλωσαν για το πρόγραμμα "φροντιΖΩ" ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θέμης Χειμάρας:

Περισσότερα για το πρόγραμμα βρείτε ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση