Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟΜΥ Λαμίας: Περιμένοντας τον Υπουργό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 08:10 ΤΟΜΥ Λαμίας: Περιμένοντας τον Υπουργό

Αναβολή στα εγκαίνια, αναβολή και στις εξαγγελίες για τον Αξονικό…

Στα «κρύα του λουτρού» μας άφησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε την αδυναμία της παρουσίας του «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων» στα εγκαίνια της ΤΟΜΥ Λαμίας.

Η αναβολή των εγκαινίων έγινε επισήμως γνωστή μετά τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (24/4) και ενώ ήδη οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Λαμίας είχαν κοινοποιήσει την παρουσία τους έξω από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα. Εκεί θα διαδήλωναν «για την κατάσταση που επικρατεί στον πολύπαθο χώρο της Υγείας στον Ν. Φθιώτιδας». Μαζί τους μάλιστα θα ήταν και εκπρόσωποι από:

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ν. Φθιώτιδας

Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Ν. Φθιώτιδος

Το Σύλλογο Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Στερεάς Ελλάδος

Την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Φθιώτιδος.

Το χειρότερο όλων βέβαια δεν είναι η αναβολή της κορδέλας, όσο η νέα καθυστέρηση που ενδεχομένως να προκύψει στο θέμα του Αξονικού Τομογράφου.  Την εξαγγελία φυλούσε σαν άσο στο μανίκι του ο Υπουργός «χρυσώνοντας το χάπι» για μια διαδικασία που ξεκίνησε τον χειμώνα του 2014 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα! Και δυστυχώς όπως πληροφορούμαστε ο Αξονικός των δύο τομών, ξαναχάλασε και αντέχει μετά βίας ως το πέρας της γραφειοκρατικής διαδικασίας από την έγκριση σκοπιμότητας δηλαδή μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού, τις ενστάσεις και τελικά την προμήθεια του καινούριου μηχανήματος.

Το έγγραφο της 5ης ΥΠΕ που κοινοποιήθηκε με καθυστέρηση ακόμη και στους κυβερνητικούς Βουλευτές του νομού αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη  τελετή  εγκαινίων   της Τ.ΟΜ.Υ  Λαμίας  στο Κέντρο Ιατρικής και Φυσικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), περιοχής Έκθεσης Παπαβασιλείου 6 και Χαλμούκου, αναβάλλεται λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων   του Αναπληρωτή Υπουργού  Υγείας κ. Παύλου Πολάκη. 

Για τη νέα  ημερομηνία  τέλεσης των εγκαινίων  θα ενημερωθείτε στο προσεχές διάστημα».