Καιρός: Άστατος σήμερα Δευτέρα – Σύμμαχος την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 07:37 Καιρός: Άστατος σήμερα Δευτέρα – Σύμμαχος την Πρωτομαγιά

Με ασθενείς ανέμους και λίγο πάνω από το συνηθισμένο οι θερμοκρασίες την Τρίτη 1 Μαΐου.

Καλοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική Ελλάδα και γενικά σε όλη τη χώρα ενόψει Πρωτομαγιάς, αν και κατά τόπους ο καιρός θα είναι άστατος ειδικά σήμερα Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

Επιγραμματικά στην κεντρική Στερεά για το προσεχές διήμερο:

α) Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές, ενώ τις μεσημεριανές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
β) την Πρωτομαγιά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστη 28 βαθμοί), ωστόσο στα ορεινά ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.
Δείτε τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.
Γενική πρόγνωση
Την Δευτέρα ο καιρός θα κυλίσει με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές που θα δώσουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική χώρα. Οι βοριάδες στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Τρίτη (Πρωτομαγιά) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι βοριάδες στα πελάγη θα έχουν ένταση 3-4 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά, στο διάστημα 5-9 Μαΐου η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αερίων στην χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Για αύριο Δευτέρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές, ενώ τις μεσημεριανές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 13-23 βαθμούς.
 
Την Τρίτη (Πρωτομαγιά) προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ ασθενείς και η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 15-28 βαθμούς.
 
Την Τετάρτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με ασθενείς Α-ΝΑ ανέμους και την θερμοκρασία να παραμένει αμετάβλητη.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση