Πανελλήνιες τέλος! Από τη φετινή Α’ Λυκείου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 09:17 Πανελλήνιες τέλος! Από τη φετινή Α’ Λυκείου

Τι λέει ο υπουργός σε συνέντευξη του…

Η ψυχοφθόρα διαδικασία για την είσοδο των μαθητών στα Άνωτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλάζει ή καλύτερα καταργείται από τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι το μέτρο θα ισχύσει για τα τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α΄ Λυκείου και θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Ωστόσο το σύστημα των εξετάσεων, για ένα διάστημα θα διατηρηθεί σε μια σειρά σχολών που είναι υψηλής προτεραιότητας στα μηχανογραφικά. «Θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία», αναφέρει ο Υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»  όπου αποκαλύπτει ότι από τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου.

Οι εγκύκλιες γνώσεις σημειώνει επίσης ο κ. Γαβρόγλου, θα ολοκληρώνονται στη Β’ Λυκείου, ενώ τέλος ανέφερε και τη δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα συνδέονται με τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση