Υποστηρίζουν τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή οι δάσκαλοι της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 10:47 Υποστηρίζουν τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή οι δάσκαλοι της Φθιώτιδας

Αντίθετοι στην επιστολή του Δημάρχου Λαμιέων, που του χρεώνουν αντιπαιδαγωγική λογική.

Ιδιαίτερα θετικοί στην εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στα σχολεία της Φθιώτιδας, παρουσιάζονται οι Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, σύμφωνα και με επιστολή τους προς του Υπουργείο.

Ο ΣΕΠΕ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), μάλιστα φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την παρέμβαση - επιστολή του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη προς τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Στην επιστολή τους μάλιστα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, χρεώνουν στο Δήμαρχο αντιπαιδαγωγική λογική, ζητώντας συγχρόνως από τον Υπουργό να μη λάβει υπόψην του τις παρατηρήσεις του και να εφαρμοσθεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή  από το σχολικό έτος 2018-19 για όλη την επικράτεια.

Αναλυτικά η επιστολή ΣΕΠΕ:

"Κύριε Υπουργέ,

Αφορμή για την ανοιχτή μας επιστολή προς εσάς στάθηκε η επιστολή του Δημάρχου Λαμιέων με την οποία ζητά την εξαίρεση του Δήμου Λαμιέων από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, παρά την υπογραφή από μέρους του της ομόφωνης  θετικής  εισήγησης  της τριμερούς επιτροπής  πριν λίγες μέρες. Η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι πολίτες της Λαμίας υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την ανακοίνωση εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής στο Δήμο Λαμιέων από το σχολικό έτος 2018-19, όπως προβλέπεται στην  κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 24 Απριλίου 2018. 

Είναι ακατανόητο τι μεσολάβησε στο μικρό διάστημα των λίγων ημερών και υπήρξε υπαναχώρηση της δημοτικής αρχής.  Σε κάθε περίπτωση  η υπαναχώρηση αυτή δεν μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη υποδομών αφού αυτές σε διάστημα λίγων ημερών δεν έχουν διαφοροποιηθεί.

Σας καλούμε να μην υποκύψετε σε αντιπαιδαγωγικές λογικές που θεωρούν την προσχολική  εκπαίδευση «φύλαξη» και δείχνουν να αγνοούν τον σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο του νηπιαγωγείου το οποίο οδηγεί τα νήπια  μέσα από ένα αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων  στην κοινωνικοποίηση,  την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων και την ομαλή μετάβαση στο δημοτικό σχολείο.

Επιπρόσθετα το δημόσιο νηπιαγωγείο μπορεί να καλύψει και τις ανάγκες των γονέων, καθώς με τον ενιαίο τύπο ολοήμερου νηπιαγωγείου που εφαρμόζεται   όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία μπορούν  να λειτουργήσουν άμεσα με  ολοήμερα τμήματα.

Σας καλούμε να μην εξαιρέσετε το Δήμο Λαμιέων από την εφαρμογή της υποχρεωτικής  δίχρονης προσχολικής αγωγής  για το σχολικό έτος 2018-19 αλλά και  να προχωρήσετε στην άμεση εφαρμογή της σε όλη την επικράτεια".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση