Σαββατοκύριακο με βροχές και χαλάζι...

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 05 Μαΐου 2018 15:22 Σαββατοκύριακο με βροχές και χαλάζι...

Από σήμερα Σάββατο και για μια εβδομάδα περίπου, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις....

Όπως είχαμε προαναγγείλει, η πρώιμη και παρατεταμένη ζέστη οδηγεί στατιστικά σε βροχερό Μάιο, κάτι το οποίο επαληθεύεται. Έτσι, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από αύριο Σάββατο έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας (5-11 του μηνός).

Αιτία της μεταβολής αυτής του καιρού είναι ο εγκλωβισμός ψυχρών αερίων μαζών στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από τη χώρα μας, οι οποίες σε συνδυασμό με την έντονη ζέστη που προηγήθηκε θα οδηγήσουν στην εκδήλωση αστάθειας, δηλαδή σε βροχές και καταιγίδες (κυρίως στα ηπειρωτικά) με έμφαση κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και σε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Αύριο Σάββατο είναι ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος χαλαζοπτώσεων σε ΟΛΗ τη Φθιώτιδα κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.

Δείτε πως θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Γενική πρόγνωση
 
Το Σαββατοκύριακο η αστάθεια του καιρού θα ενταθεί, με συνέπεια την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων κυρίως στα ηπειρωτικά και με έμφαση κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη και την Κρήτη δεν προβλέπονται φαινόμενα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4-5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.
 
Τη Δευτέρα ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά τμήματα της χώρας (Σποράδες, Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος και κεντρικό Αιγαίο) και κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες σε όλα τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν Β-ΒΔ έως 5 μποφόρ.
 
Την Τρίτη και την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει σε γενικές γραμμές παρόμοιο με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες.
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από το Σάββατο έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι οι βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες. Αυξημένος είναι ο κίνδυνος χαλαζοπτώσεων στα βορειότερα τμήματα του νομού σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο σε όλο το νομό.
 
Το Σαββατοκύριακο, τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Το Σάββατο υπάρχει αυξημένος κίνδυνος χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 18-23 βαθμούς.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση