Λαμία: Επιδρομές προσφύγων στα χωράφια της Δαμάστας - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 09:12 Λαμία: Επιδρομές προσφύγων στα χωράφια της Δαμάστας - ΒΙΝΤΕΟ

Κλοπές αλλά και σημαντικές ζημιές στην καλλιέργεια που είναι έτοιμη για παραγωγή.

Τις βλαβερές συνέπειες της γειτνίασης με το hot-spot Θερμοπυλών, φαίνεται ότι πληρώνουν οι κάτοικοι της Δαμάστας του Δήμου Λαμιέων.

Ομάδες προσφύγων που διαμένουν στις εγκαταστάσεις των παλαιών ξενοδοχείων στα Λουτρά, ανηφορίζουν συχνά στην περιοχή τους, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στα χωράφια τώρα που ξεκινά η συγκομιδή των καρπών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλών χωριανών μεγάλες παρέες προσγύγων, όπως λένε, πηγαίνουν για ψάρεμα στο Σπερχειό και κατά την επιστροφή τους στις Θερμοπύλες, «δοκιμάζουν» κι από τους καρπούς που παράγει ο ευλογημένος αυτός τόπος στο Δέλτα του ποταμού.

Το πρόβλημά τους δεν είναι βέβαια τα 1-2 κιλά άγουρα κεράσια που κλέβουν ή τα τρία τέσσερα ροδάκινα ή βερύκοκα (που επίσης είναι ακόμη πράσινα στα δέντρα), αλλά οι ζημιές που αφήνουν πίσω τους, κόβοντας ολόκληρα κλωνάρια, πατώντας όπου τους βολεύει και σπάζοντας φυτά και άλλα δέντρα που είναι πάνω στην παραγωγή!

Μάλιστα όπως λένε οι αγρότες της Δαμάστας, επειδή η παραγωγή δεν είναι ακόμη έτοιμη για συγκομιδή, ορισμένες καλλιέργειες είναι πάνω στα ραντίσματα, καθιστώντας την κατανάλωση κάποιων προϊόντων επικίνδυνη!

Δείτε τι λένε στο LamiaReport κάτοικοι της περιοχής:

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις ζημιές που γίνονται στα κτήματα:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση