Λαμία: Ισόβια και πάλι στο σατανικό ζευγάρι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 08:30 Λαμία: Ισόβια και πάλι στο σατανικό ζευγάρι

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Η στυγερή δολοφονία του Μιλτιάδη Δράμαλη τον Οκτώβριο του 2012 στο σπίτι του στη Λαμία, αναβίωσε το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου 2018 στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, όπου έγινε σε δεύτερο βαθμό η δίκη του φυσικού και της ηθικού αυτουργού του εγκλήματος.

Για το φόνο που είχε ταράξει τα ήρεμα νερά της Λαμιώτικης κοινωνίας, είναι έγκλειστοι στη φυλακή η γυναίκα του θύματος και ο φερόμενος ως εραστής της, ο οποίος ήταν αυτός που κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στο θύμα. Και οι δύο δικάστηκαν πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη, η σύζυγος ως ηθικός αυτουργός του εγκλήματος.

Ομοίως και σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο σατανικό ζευγάρι και με την ίδια ποινή επέστρεψαν στις φυλακές που κρατούνται.

Στην απολογία τους και οι δύο παρουσιάστηκαν μετανιωμένοι, με τη σύζυγο του θύματος να επιμένει ότι δεν είχε καμία σχέση στο έγκλημα και σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή που πίεσε τον άλλον άνδρα να σηκώσει το όπλο εκείνη την ημέρα.

Από την άλλη ο δράστης του εγκλήματος επέμεινε ότι ήταν δικό της σχέδιο και ότι μόνο όταν πάτησε τη σκανδάλη του όπλου συνειδητοποίησε τι κακό είχε κάνει, αφού του ασκούσε ψυχολογική πίεση και ήταν φορτισμένος συναισθηματικά.

Πάντως όπως και στην πρωτόδικη διαδικασία, το φονικό ζευγάρι επέμεινε ότι δεν είχαν ερωτική σχέση αλλά ότι γνωριζόντουσαν από παλιά, ενώ η γυναίκα επανέλαβε ότι το θύμα την κακοποιούσε όπως και εκείνο το βράδυ που του είχε ζητήσει διαζύγιο. Από τη φασαρία και τον καυγά, ταραγμένη όπως ήταν παραδέχτηκε ότι έστειλε μήνυμα στον έτερο κατηγορούμενο, αλλά όχι για να πάει σπίτι για να τον σκοτώσει, κάτι που υποστήριξε ο ίδιος.

Όπως σημειώσαμε πιο πάνω το δικαστήριο δεν πείσθηκε από τους δύο κατηγορούμενους και μην αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά, διατήρησε την ποινή των ισοβίων και για τους δύο.

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκαν συγγενείς και του θύματος, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν εντάσεις μέσα ή έξω από την αίθουσα.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση