Κάνει προθέρμανση για τη βουλή ο Θέμης Χειμάρας;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 08:05 Κάνει προθέρμανση για τη βουλή ο Θέμης Χειμάρας;

«Είναι αδιανόητο να μιλάμε σήμερα για έρευνα και καινοτομία και την ίδια στιγμή να υπάρχει μια μόνο Περιφέρεια στη χώρα, η Στερεά Ελλάδα, η οποία δεν διαθέτει δικό της, αυτόνομο Πανεπιστήμιο...», είπε ο Θέμης Χειμάρας σε συνεδρίαση Ειδικής Επιτροπής στο Κοινοβούλιο.

Μπορεί να μην έχει ακουστεί έντονα, αλλά είναι πάρα πολύ πιθανό ένα από τα ονόματα του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, να είναι είναι αυτό του Θέμη Χειμάρα. Ο ίδιος κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, αφού αυτό είναι συνάρτηση και κάποιων άλλων εξελίξεων.

Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει μια μικρή "προθέρμανση", προτάσσοντας το θέμα του Πανεπιστημίου Στερεάς, μιλώντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση των δράσεων έρευνας και καινοτομίας της Περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Θέμης Χειμάρας και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας Καινοτομίας κ. Αθανάσιος Κακαρούντας, ενημέρωσαν, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για την Στρατηγική Έρευνας και Καινοτομίας της Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνεδρίασής της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Στη συνεδρίαση προήδρευε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα Αποστόλης Καραναστάσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χειμάρας ανέφερε: «Οι κλάδοι που παρουσιάζουν δυναμική ανάπτυξης και στους οποίους επενδύουμε, είναι η Αγροδιατροφή, ο Θερμαλιστικός Τουρισμός, το Μέταλλο και τα Μεταλλικά προϊόντα και η Πράσινη Καινοτομία με την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο έκδοσης δύο προσκλήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων με προϋπολογισμό 5 εκ€. Η πρώτη αφορά συνδυαστικά τους τομείς του Μετάλλου και της Αγροδιατροφής και η δεύτερη αφορά την προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσω δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας στον Θερμαλιστικό Τουρισμό».

Στάθηκε ιδιαίτερα, στη σημασία της προαγωγής της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Οργανισμών, ενώ αίσθηση προκάλεσε το αίτημα του κ.Χειμάρα για τη στήριξη της Επιτροπής στη διεκδίκηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

«Είναι αδιανόητο να μιλάμε σήμερα για έρευνα και καινοτομία και την ίδια στιγμή να υπάρχει μία μόνο περιφέρεια στη χώρα, η Στερεά Ελλάδα, η οποία δεν διαθέτει δικό της, αυτόνομο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα συνδράμει ως επιστημονικός πυλώνας την αναπτυξιακή μας προσπάθεια.  Ζητώ την στήριξη της επιτροπής σας, στο αίτημα που υπέβαλλε το σύνολο των φορέων της Περιφέρειάς μας στον Υπουργό κ. Γαβρόγλου, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας». τόνισε μετάξύ άλλων ο Θέμης Χειμάρας.

Δείτε το βίντεο με την αναφορά στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας:

Δείτε βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτηση - παρουσίαση του Θέμη Χειμάρα στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής στο Κοινοβούλιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση