Φθιώτιδα: Επιδρομή κλεφτών το βράδυ στο Ζηλευτό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018 12:21 Φθιώτιδα: Επιδρομή κλεφτών το βράδυ στο Ζηλευτό

Έκλεψαν μοτέρ και ακριβά μηχανήματα.

Σε άλλο επίπεδο έχουν περάσει οι κλοπές στα χωράφια στη δυτική πλευρά της Λαμίας.

Το βράδυ της Πέμπτης (10/5) ξημερώνοντας Παρασκευή, άγνωστοι δράστες, παραβίασαν δύο οικήματα - πηγάδια στο Ζηλευτό, όπου φιλοξενούνται τα μοτέρ των αντλιών για την άρδευση στα χωράφια και πήραν τα μηχανήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλέφτες δεν πήραν εξαρτήματα ή πίνακες, που συνηθιζόταν για μεταπώληση στην ανακύκλωση, αλλά ολόκληρα τα μοτέρ μαζί με τα σπιράλ που φέρνει το νερό στις αντλίες! Αυτά ως εξαρτήματα σε μια αγροτική εγκατάσταση έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από το να μεταπωλείς παλιοσίδερα, μαρτυρώντας ότι πρόκειται για οργανωμένη ομάδα κλεφτών.

Η δράση των αγνώστων μάλιστα επεκτάθηκε και σε άλλη εγκατάσταση από όπου έκλεψαν «ρίπερ» καλλιεργητή, ενώ πληροφορίες υπάρχει και για έτερο πηγάδι στη γειτονική Στύρφακα από όπου αφαίρεσαν κι από κει ένα μοτέρ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «πλιάτσικο» σε αντλιοστάσια, όχι μόνο στα παραπάνω χωριά, αλλά γενικότερα στη Φθιώτιδα, ωστόσο φαίνεται ότι πλέον οι κλέφτες έχουν αποκτήσει πρόσθετες γνώσεις αλλά και άκρες για να «σπρώχνουν» την πραμάτεια τους απευθείας σε ενδιαφερόμενους αγοραστές και να μην νοιάζονται απλά για παλιοσίδερα ή χαλκό…

Για τη δράση των αγνώστων ενημερώθηκε η Ασφάλεια Λαμίας, που ανέλαβε και την προανάκριση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση