«Σφίγγα» ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 07:30 «Σφίγγα» ο Κώστας Μπακογιάννης για τον Δήμο Αθηναίων

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Περιφερειάρχη Στερεάς στη «Real news», ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στον Δήμο της Αθήνας.

Το πρόβλημα μας δεν είναι τόσο ο εκλογικός νόμος αλλά ο τρόπος που θα λαμβάνονται οι αποφάσεις επισημαίνει Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξη του στην «Real news», κάνοντας λόγο για «αναπόφευκτη παραλυσία» της αυτοδιοίκησης, και «απαράδεκτο» γεγονός τη «συζήτηση για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων της».

Ο Κώστας Μπακογιάννης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κοινής διεξαγωγής των εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, παρατηρεί ότι «έχει η ώρα να πάρουμε μια πιο σοβαρή στάση απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της», καθώς δεν επιτρέπεται να ταυτίζουμε δύο διαδικασίες «εντελώς διαφορετικές στην ουσία και στον σκοπό τους».

Μπακογιάννης: «No comment» για τον Δήμο Αθηναίων

Ο Περιφερειάρχης δηλώνει «ερωτευμένος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και θα παραμείνει σε αυτήν, γιατί –όπως λέει- «πιστεύω σε αυτά που μπορεί να κάνει». Αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα για την υποψηφιότητα του στον δήμο Αθηναίων θεωρώντας «ντροπή τις προεκλογικές δηλώσεις ενάμιση χρόνο πριν τις εκλογές» όταν οι ψηφοφόροι περιμένουν «να κάνω τη δουλειά μου και να ολοκληρωθούν τα έργα και οι παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη στην Στερεά Ελλάδα», μια περιφέρεια την οποία «καταστήσαμε «έξυπνη» με σειρά αλλαγών νοοτροπίας και πρακτικής στη διοίκηση αλλά και με τη συμμετοχή των πολιτών στη δημόσια διαβούλευση για όλα τα μεγάλα θέματα». «Μην περιμένετε να ακούσετε τίποτα από μένα μέχρι το 2019» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης υπογραμμίζει ότι αποτελεί εθνική υπόθεση που μας αφορά όλους και ότι μια χώρα που δεν μπορεί να προσέξει την πρωτεύουσα της δεν μπορεί να βγει πραγματικά από την κρίση.

«Η άποψη μου για τον Καπετάν Ερμή παραμένει σταθερή»

Για την επίθεση που δέχθηκε κατά την πρόσφατη τοποθέτηση του με αφορμή τον θάνατο του καπετάν «Ερμή» του στελέχους της Εθνικής Αντίστασης (καπετάνιος του ΕΛΑΣ και ΔΣΕ), ο περιφερειάρχης σημειώνει: « Η δουλειά μου δεν είναι να ακολουθώ παραταξιακή γραμμή. Είναι να κάνω το καλύτερο για τους πολίτες της Στερεάς. (…) Άδικος λοιπόν ο κόπος και ο ντόρος που έγινε για τον καπετάν Ερμή. Η άποψη μου παραμένει σταθερή. (…) Μας αδικεί όλους να εγκλωβιζόμαστε σε μια αντιπαράθεση για την ιστορία που έχει γραφτεί. Το θέμα είναι πώς θα γράψουμε τα επόμενα κεφάλαια της ιστορίας με σύνθεση δυνάμεων και όχι με αφορισμούς» σχολιάζει ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Ο Κυριάκος μπορεί…»

Σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων του κ. Μητσοτάκη, εάν κερδίσει τις εκλογές, ο Κώστας Μπακογιάννης δηλώνει ξεκάθαρα «ναι, μπορεί», γιατί όπως λέει «έκανε τη συνειδητή επιλογή να πει αλήθειες και να είναι μετρημένος σε αυτά που δεσμεύτηκε».

«Είναι σταθερός στις θέσεις του και οι προτάσεις του για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι στοχευμένες. Έχουν αρχή μέση και τέλος και πάνω από όλα είναι από τώρα ξεκάθαρος για τις αλλαγές που θα κάνει. Οι δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν. Ότι ο κόσμος εξαπατήθηκε και εξαντλήθηκε από επαναστάσεις που μετατράπηκαν σε άνευ όρων συμβιβασμούς και επιλέγει ρεαλιστικές λύσεις. Ξεκάθαρα λοιπόν, ναι, ο Κυριάκος μπορεί» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Όσο για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «εγκλωβισμένος» στη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά και του Άδωνι Γεωργιάδη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δηλώνει ότι αυτό το υποστηρίζουν οι «ένοικοι» του Μαξίμου.

«Ο Κυριάκος δεν είναι εγκλωβισμένος από κανέναν. Το αντίθετο θα έλεγα. Η πολιτική δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει ή και να συνθέτει διαφορετικές τάσεις ή απόψεις και να λειτουργεί εν τέλει απελευθερωμένος. Άλλωστε για να μην ξεχνιόμαστε, αν η ΝΔ ήθελε άλλον Πρόεδρο, θα τον είχε» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Τέλος, για την επιλογή του αρχηγού της ΝΔ να μην αξιοποιήσει την Ντόρα Μπακογιάννη σε μια κυβέρνηση ΝΔ, ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά ότι το μήνυμα ήταν «σαφές και κατανοητό από όλους», ωστόσο σημειώνει η Ντόρα διαθέτει τεράστια εμπειρία και θα εκλέγεται από εκείνους που αναγνωρίζουν την ανάγκη για τέτοιου μεγέθους πολιτικούς.

Πηγή: RealNews/ ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση